fbpx

Áfonya lekvár

Published by ketozis.hu on

áfonya lekvár

Áfonya lekvár kollagénnel

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 5 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
áfonya lekvár
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület2 perc
Főzés/Sütés15 perc
Összes idő17 perc
Az áfonya azon kevés bogyós gyümölcs egyike, melyet mértékkel fogyaszthatsz a keto során.
Az antioxidánsok, rost, C-vitamin és mangán tartalma mellett, az egyik legjobb K-2 vitamin forrás, amelyet nagyon nehéz más forrásból beszerezni.
Sőt, ebben a receptben kollagént adunk hozzá, ami nem csak még jobb étellé teszi, de be is sűrűsíti a lekvárt!
Kiváló töltelék lehet például a mascarponés palacsintába.
Tápanyag tartalom
Áfonya lekvár kollagénnel
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 30.3 Kalória zsírból: 1
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 0.1g0%
Telített zsírsavak 0.1g
Nátrium 9.5mg0%
Kálium 25.7mg1%
Szénhidrát (bruttó) 5.1g17%
Rost 0.8g3%
Fehérje 3g2%
A-vitamin 18NE0%
C-vitamin 4.2mg5%
Kalcium 2mg0%
Vas 0.1mg1%
Magnézium 2mg1%
Szénhidrát (nettó) 4.3g14%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
150 ft/adag
30.3 kcal
Szénhidrát: 4.3 g

Hozzávalók

  • 200 g áfonya (lehet fagyasztott is)
  • 3 ek kollagén (ízesítetlen, elhagyható)
  • 1 ek citromlé (lehetőleg frissen facsart)
  • 1 ek eritrit (más keto édesítő is használható, ízlés szerint)
  • 1 ek víz

Elkészítés

  • Mosd meg az áfonyát, fogj egy tapadásmentes edényt, add hozzá a vizet és az áfonyát, majd közepes lángon kezd el melegíteni.
    Tipp: Mi szándékosan nem aprítjuk, turmixoljuk a gyümölcsöt, így egy kicsit darabos marad a lekvár.
    áfonya lábasban
  • Gyakori kevergetés mellett főzd a lekvárt és ha a nagyobbik része már szétfőtt, add hozzá a citromlevet és ízlés szerint édesítőszert.
    édesítő hozzáadása
  • Főzd a lekvárt készre és szeretnéd egy kicsit felturbózni a lekvárt, adj hozzá 3 evőkanál ízesítetlen kollagént, miután lehúztad a tűzről.
    Jól keverd össze, a kollagén tovább fogja sűríteni a lekvárt!
    kollagén hozzáadása
  • A lekvárt tedd egy kisebb befőttes üvegbe, azonban ne feledd, hogy semmilyen tartósítószert nem használtunk, így a hűtőben tárold és pár napon belül fogyaszd el!
    áfonya lekvár tárolása
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x