fbpx

Avokádó hajó

Published by ketozis.hu on

Avokádó hajó

Avokádó hajó

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
4.73 csillag ( 29 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Avokádó hajó
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület5 perc
Főzés/Sütés10 perc
Összes idő15 perc
Kedv szerint variálható töltött avokádó.
Gyorsan elkészíthető, szuper keto kaja. rengeteg természetes zsírral és vitaminnal.
Ha teheted, próbáld ki fürj tojással is!
Tápanyag tartalom
Avokádó hajó
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 456.2 Kalória zsírból: 359
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 39.9g43%
Telített zsírsavak 8.3g
Nátrium 205.4mg9%
Kálium 1035.6mg30%
Szénhidrát (bruttó) 17.8g59%
Rost 13.5g56%
Fehérje 13g10%
A-vitamin 598.7NE12%
C-vitamin 20.1mg24%
D-vitamin 0.9µg6%
Kalcium 99.3mg10%
Vas 1.9mg11%
Magnézium 63.6mg16%
Szénhidrát (nettó) 4.3g14%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

1 adag
400 ft/adag
456.2 kcal
Szénhidrát: 4.3 g

Hozzávalók

  • 1 db avokádó
  • 1 db tojás
  • 10 g sajt (pl. emmentáli, edami, gouda)
  • 10 g bacon
  • bors

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Az avokádót vágd félbe, szedd ki a magját, és kanállal távolítsd el a közepe egyharmadát, hogy több töltelék férjen bele (ne dobd ki, készítsd el később avokádó krémnek).
  • Sózd, borzosd és üss egy tojást a közepébe. Ha nagy a tojás, a fehérjének csak egy kis részét tedd bele, különben ki fog folyni.
  • Süsd 5-6 percig, hogy a tojás félig elkészüljön.
  • Tegyél a tetejére bacont, kolbászt, sajtot, zöldséget, vagy bármilyen további fűszert (ne felejtsd azonban hozzáadni a tápanyag értékeket sem) ízlés szerint.
  • Süsd további 5-10 percig, attól függően, mennyire szereted lágyan a tojást.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Szűcs Gergő
Admin
1 éve

Köszönjük szépen az értékes visszajelzést! (:

Graczáné Tóth Andrea
Graczáné Tóth Andrea
11 hónapja

Elkészítettem, de nem lett jó. Érett, egészséges avokádót használtam, de keserű lett a sütéstől. Ezt az ízt átvették a tojások is. 🙁

Szűcs Gergő
Válasz  Graczáné Tóth Andrea
11 hónapja

Sajnáljuk, ha gondolod próbáld meg újra, kisebb hőfokon, vagy rövidebb ideig, nekünk nem szokott gond lenni vele!

Utoljára szerkesztve: 11 hónapja Szűcs Gergő által
Graczáné Tóth Andrea
Graczáné Tóth Andrea
11 hónapja

1 star
.

Ildiko Peter
Ildiko Peter
10 hónapja

En imadom ezt a receptet! Soha nem ettem meg sulve, de igy Isteni ize van, sokkal masabb mint pl kremnek elkeszitve es sokkal alktatobb is…Koszonom a receptet, biztos vagyok benne hogy a mindennapjaim reszeve fog valni ez a reggeli

Lily Bondár
Lily Bondár
10 hónapja

Soha nem gondoltam az avokádóra úgy, hogy süssem, mindig nyersen ettem eddig. De isteni finom volt. Köszönöm szépen az mit jelent, hogy ne felejtsem el hozzáadni a tápanyag értékekt sem?

Szűcs Gergő
Válasz  Lily Bondár
10 hónapja

Csak annyit, hogy ha pluszban hozzáadsz bármit a recepthez (pl. zöldségek) akkor ne felejts a tápanyagtartalmával is számolni.

Lily Bondár
Lily Bondár
10 hónapja

Én évek óta reggelire avokádót eszek, pedig nem délig fetrengek, hanem hajnali 4kor kelek.

8
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x