fbpx

Avokádó krém

Published by ketozis.hu on

avokádó krém

Avokádó krém

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 5 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
avokádó krém
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület2 perc
Összes idő2 perc
Az avokádó az egyik legjobb keto alapanyag, közel tökéletes makróinak és tápanyagtartalmának köszönhetően.
Rengeteg ételhez használhatod, vagy akár magában is fogyaszthatod.
Most egy 2 perc alatt elkészíthető, igazán finom krémet mutatunk be!
Tápanyag tartalom
Avokádó krém
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 130.4 Kalória zsírból: 110
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 12.2g13%
Telített zsírsavak 1.7g
Nátrium 5mg0%
Kálium 324.9mg9%
Szénhidrát (bruttó) 6.4g21%
Rost 4.5g19%
Fehérje 1.4g1%
A-vitamin 97.8NE2%
C-vitamin 9mg11%
Kalcium 8mg1%
Vas 0.4mg2%
Magnézium 19.4mg5%
Szénhidrát (nettó) 1.9g6%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

3 adag
180 ft/adag
130.4 kcal
Szénhidrát: 1.9 g

Hozzávalók

  • 1 db avokádó
  • 1 ek citromlé
  • 1/2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 tk koriander (ha van, akkor friss)
  • bors

Elkészítés

  • Vágd félbe az avokádót és távolítsd el a magját.
    Ha csak egy fél avokádót használsz, akkor a másik felét (amiben benne maradt a mag) alufóliában tedd a hűtőbe, így nem fog megbarnulni, a krémmel ellentétben!
    avokádó félbe vágva
  • Kapard ki a belsejét egy tálba, add hozzá a citromlevet, olívaolajat és ízesítsd sóval, borssal, korianderrel. Ha szereted, adj hozzá fokagymát is.
    Amennyiben egy krémesebb, lágyabb változatot szeretnél akkor zsíros tejföllel vagy tejszínnel érheted el!
    avokádó izesítés
  • Jól nyomkodd össze és keverd át egy villával. Ha keményebb avokádót vettél, vagy igazán krémes állagra vágysz, akkor turmix gépre is szükséged lehet.
    avokádó összekeverve
  • Add hozzá kedvenc ételedhez, kend sajtra, abonettre, vagy fogyaszd ahogy szereted!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x