fbpx

Bakonyi afrikai harcsa

Published by ketozis.hu on

afrikai harcsa bakonyi módra

Bakonyi afrikai harcsa

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 1 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
afrikai harcsa bakonyi módra
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület30 perc
Főzés/Sütés30 perc
Összes idő1 óra
A halak fogyasztása minden étrendben, így a ketogén diéta során is kiemelten fontos.
Miután a harcsa szálkát nem tartalmaz, nincs túl markáns íze és könnyű dolgozni vele, így nekünk az egyik személyes kedvencünk.
Ebben a receptben egy laska gombás, tejszínes, bakonyi változatot mutatunk be.
Tápanyag tartalom
Bakonyi afrikai harcsa
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 452.4 Kalória zsírból: 314
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 34.9g38%
Telített zsírsavak 18.7g
Nátrium 132.7mg6%
Kálium 1024.5mg29%
Szénhidrát (bruttó) 11.1g37%
Rost 2.6g11%
Fehérje 26.3g21%
A-vitamin 1871.7NE37%
C-vitamin 60.7mg74%
D-vitamin 16.5µg110%
Kalcium 67.2mg7%
Vas 1.6mg9%
Magnézium 52.8mg13%
Szénhidrát (nettó) 8.5g28%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
600 ft/adag
452.4 kcal
Szénhidrát: 8.5 g

Hozzávalók

  • 500 g afrikai harcsa (filé)
  • 500 g gomba (mi most laskát használtunk)
  • 200 ml habtejszín (legalább 30%-os)
  • 30 g vaj (legalább 82%-os)
  • 30 g zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés

  • Mosd meg a harcsa szeleteket, majd vágd őket tetszőleges darabokra (mi most nagyobbra hagytuk). Fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerint további fűszerekkel.
    harcsa befűszerezve
  • Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a harcsa szeleteket.
    sül a harcsa
  • Közepes lángon süsd szinte készre, kb. 15-20 perc alatt.
    hal kész
  • Közben egy másik serpenyőben dinszteld meg a hagymát és a paprikát a zsíron (nekünk sajnos nem volt itthon paprika, így az nem szerepel a képen).
    hagyma dinsztelése
  • Ha már üvegesre pirult a hagyma, add hozzá felkockázva a paradicsomot, törd bele a fokhagymát, majd jól forgasd át.
    paradicsom paprika sül
  • Ezután jöhet a szintén megtisztított és feldarabolt gomba is. 10-15 perc alatt párold szinte készre.
    hagyma pirítása
  • Ha már jól összefőtt a ragu, akkor add hozzá először a pirospaprikát, keverd jól el, majd szépen lassan, folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a tejszínt is.
    piros paprika a pörkölt alapra
  • Hagyd összefőni nagyjából 2 percig. Kóstold meg, hogy hiányzik-e még belőle valami, majd add hozzá az előkészített halszeleteket is! Főzd még további 4-5 percig, hogy teljesen össze érjenek az ízek.
    hal a pörköltbe
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x