fbpx

Bakonyi sertés karaj

Published by ketozis.hu on

bakonyi sertés karaj

Bakonyi sertés karaj

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 9 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
bakonyi sertés karaj
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület20 perc
Főzés/Sütés1 óra
Összes idő1 óra 20 perc
A bakonyi az egyik leghíresebb magyar fogás, melyet nyugodtan fogyaszthatsz a keto során is!
Próbáltuk a klasszikus receptet megtartani, természetes a liszt elhagyásával.
Tápanyag tartalom
Bakonyi sertés karaj
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 350.2 Kalória zsírból: 154
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 17.1g19%
Telített zsírsavak 7.6g
Nátrium 115.1mg5%
Kálium 1082mg31%
Szénhidrát (bruttó) 7.5g25%
Rost 1.9g8%
Fehérje 41.3g33%
A-vitamin 938NE19%
C-vitamin 36.1mg44%
D-vitamin 0.9µg6%
Kalcium 55.8mg6%
Vas 1.7mg9%
Magnézium 63.4mg16%
Szénhidrát (nettó) 5.6g19%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
300 ft/adag
350.2 kcal
Szénhidrát: 5.6 g

Hozzávalók

  • 1000 g sertéskaraj
  • 500 g gomba
  • 200 g tejföl (25%-os)
  • 2 ek zsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • bors

Elkészítés

  • Tisztítsd meg és vágd apró kockákra, vagy csíkokra a karajt.
    karaj felaprítva
  • Vágd apróra a pörkölt alapnak valókat is.
    pörkölt alap előkészítve
  • Tisztítsd meg a gombákat, ha sikerül apróbbakat vásárolnod, akkor nem is fontos feldarabolnod őket!
    gomba megpucolva
  • Melegítsd fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben, majd magas lángon pirítsd meg a húst.
    hús párolása
  • Ha a hús kifehéredett, szedd ki egy edénybe, majd pirítsd meg a levében a gombákat is (amint kész, mehetnek ezek is egy edénybe).
    gomba párolása
  • Pótold a hiányzó zsírt a tepsiben, majd pirítsd üvegesre a hagymát.
    hagyma dinsztelése
  • Amint kész, jöhet a paprika és a paradicsom. Párold kb. 10 percig, amég egy szaftos pörkölt alapot nem kapsz. Közben ízesítsd sóval és borssal.
    paradicsom hozzáadása
  • Ezután húzd le a tűzről, add hozzá a fűszerpaprikát és egy fél deciliter vizet, majd jól keverd össze. Add hozzá a húst is és mehet vissza a tűzre.
    Párold kb. 15-20 percig a húst (ha lehet, fedő alatt), szükség esetén pótold a vizet.
    felöntés vízzel
  • Ha már jó a hús, add hozzá a gombát is és párold pár percig.
    Amint kész add hozzá a tejfölt is és jól keverd el. Forrald újra és már tálalhatod is!
    tejföl hozzáadása
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Anna Jakobi
Anna Jakobi
1 éve

5 stars
Nagyon jó.

Erika Varga
Erika Varga
5 hónapja

Nagyon finom lett!!☺ Máskor is meg fogom csinálni az biztos.☺

2
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x