Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Gyorsan elkészíthető vasban gazdag krémleves.Töltelék nélkül is nagyon finom, azonban a kedvenc reszelt sajtoddal, vagy egy kis sajt csipsszel lesz igazán különleges a végeredmény!Ha szereted a csipős ízeket, akkor egy kis füstölt chilivel is érdemes kipróbálnod (például chipotle).
Tápanyag tartalom
Brokkoli krémleves
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 282.1
Kalória zsírból: 202
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 22.4g24%
Telített zsírsavak 13.5g
Nátrium 258.4mg11%
Kálium 570.7mg16%
Szénhidrát (bruttó) 12.9g43%
Rost 4.3g18%
Fehérje 11g9%
A-vitamin 1815.6NE36%
C-vitamin 149.2mg181%
D-vitamin 0.4µg3%
Kalcium 228.1mg23%
Vas 1.3mg7%
Magnézium 42.3mg11%
Szénhidrát (nettó) 8.6g29%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
282.1 kcal
Szénhidrát: 8.6 g
Hozzávalók
- 1000 g brokkoli (friss, vagy fagyasztott)
- 200 ml habtejszín (legalább 30%-os)
- 30 g vaj
- 150 g sajt (zsírosabb fajta, reszelve)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Eszközök
- Botmixer
Elkészítés
- Szedd rózsáira a brokkolit (ha nem fagyasztott) és mosd meg őket.
- Aprítd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Tegyél egy lábasba kevés vajat, olvaszd fel, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Ha üvegesre pirult, add hozzá a brokkoli rózsákat és dinszteld még pár percig.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 1 liter), és add hozzá a főzőtejszínt is. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Fedő alatt főzd addig amíg a brokkoli nem lesz puha. Ha megpuhult, pépesítsd botmixerrel.
- Tálaláskor adj hozzá frissen őrölt chilit és szórd meg reszelt sajttal.