fbpx

Brokkoli krokett

Published by ketozis.hu on

brokkoli krokett

Brokkoli krokett

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 5 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
brokkoli krokett
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés45 perc
Összes idő55 perc
Egy igazán finom, gyorsan elkészíthető köret.
A brokkolikat kedved szerint formázhatod, krokett, párnácska vagy akár más alakra is.
Elsősorban húsok mellé ajánlott a fogyasztása.
Tápanyag tartalom
Brokkoli krokett
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 147.9 Kalória zsírból: 77
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 8.5g9%
Telített zsírsavak 4.7g
Nátrium 248.6mg11%
Kálium 325.6mg9%
Szénhidrát (bruttó) 8.4g28%
Rost 2.6g11%
Fehérje 11g9%
A-vitamin 806.3NE16%
C-vitamin 76.1mg92%
D-vitamin 0.3µg2%
Kalcium 221mg22%
Vas 1.1mg6%
Magnézium 26.9mg7%
Szénhidrát (nettó) 5.8g19%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
150 ft/adag
147.9 kcal
Szénhidrát: 5.8 g

Hozzávalók

  • 500 g brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 200 g sajt (lereszelve, pl. ementáli)
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  • Ha friss brokkolit használsz, először szedd rózsáira, majd tedd egy lábasba, engedj rá vizet és főzd puhára.
    brokkoli
  • Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  • Aprítsd fel a vöröshagymát, és a fokhagymát, és tedd egy közepes tálba.
    hagyma és fűszerek
  • Ha megfőtt a brokkoli, öntsd le róla a vizet és vágd kisebb darabokra.
  • Add hozzá a hagymához a brokkolit, a reszelt sajtot, egy darab tojást és a fűszereket.
    turmixolás előtt
  • Jól keverd el a tálban az egészet kézzel, majd csípj belőle kisebb darabokat és formázz belőle kroketteket, vagy párnácskákat.
    összeturmixolva
  • Helyezz egy nagyobb tepsibe sütőpapírt (érdemes lehet egy kis zsírral vagy olívaolajjal megkenni, hogy biztosan ne tapadjon le), majd tedd rá a brokkolikat, ügyelj rá hogy maradjon köztük elég hely.
    sütőpapíron
  • Tedd az előmelegített sütőbe 30 percre, közben nézz rá nehogy megégjen, ha már pirul a teteje nyugodtan kiveheted.
    megsütve
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x