fbpx

Buggyantott tojás

Published by ketozis.hu on

buggyantott tojás

Buggyantott tojás

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 2 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
buggyantott tojás
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület1 perc
Főzés/Sütés5 perc
Összes idő6 perc
A tojás a ketogén diéta egyik, hanem a legfontosabb élelmiszere.
Most egy különlegesebb formáját, a buggyantott tojást mutatjuk be nektek két különböző módszerrel!
Elkésztése nem igényel más tojás recepteknél több időt, csak egy kis gyakorlatot. A végeredmény viszont megéri a fáradtságot!
Egy igazán dekoratív, lágy, folyós tojást tudsz ezzel a módszerrel készíteni, amely szinte bármilyen éte mellett jól mutat!
Tápanyag tartalom
Buggyantott tojás
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 62.9 Kalória zsírból: 38
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 4.2g5%
Telített zsírsavak 1.4g
Nátrium 62.5mg3%
Kálium 60.7mg2%
Szénhidrát (bruttó) 0.3g1%
Fehérje 5.5g4%
A-vitamin 237.6NE5%
D-vitamin 0.9µg6%
Kalcium 24.6mg2%
Vas 0.8mg4%
Magnézium 5.3mg1%
Szénhidrát (nettó) 0.3g1%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

1 adag
50 ft/adag
62.9 kcal
Szénhidrát: 0.3 g

Hozzávalók

  • 1 db tojás

Elkészítés

Örvény módszer

  • Fogj egy nagyobb lábast, töltsd meg jól vízzel és forrald fel.
    Tipp: Fontos, hogy mielőtt a tojást bele teszed, a víz épphogy forrjon, ahogyan a képen is látható. Ha túl forró, akkor a felszökő levegőbuborékok szétlökik majd a tojást, ha pedig nem forr, el fog süllyedni.
    felforrt víz
  • Üsd fel a tojást egy kisebb tálba.
    Ezt azért érdemes külön megtenned, hogy még véletlenül se kerüljön bele a héja és egyszerűbben tudd a következő lépésben a vízhez adni.
    tojás felütése
  • Keverj egy örvényt a lábasban. Fontos, hogy elkapd a jó pillanatot!
    Meg kell várnod, még csillapodik egy kicsit az örvény, hogy a tojás ne essen rögtön szét, de azért még jól megforogjon benne.
    Ehhez a lépéshez készítettünk egy rövid videót is.
  • Főzd a tojást 30-60 másodpercig, majd egy megfelelő kanál segítségével vedd ki a vízből és már tálalhatod is!

Tálas módszer

  • Fogj egy szélesebb edényt és néhány kisebb hőálló tálkát, majd forralj fel annyi vizet az edényben, hogy az ellepje a tálakat.
    Tipp: Adj 1-2 evőkanál almaecetet a vízhez (az ecetes ízt nem fogja átvenni a tojás), ettől kevésbé fognak szétesni a tojások.
    víz melegítése
  • Kend meg az edénykék belsejét egy kevés olívaolajjal, majd ha felforrt a víz, helyezd a tálkákat az edénybe
    edények vízbe rakása
  • Érdemes a tojásokat előre felütni egy szűrőbe és a "vizes" fehérjét leszűrni róla.
    Ez az a rész, ami általában elválik a tojástól és egyébként is csak a víz tetején fog úszkálni.
    tojás szűrése
  • Óvatosan öntsd a tojásokat a kis edényekbe és ízlés szerint főzd 1.5-2 percig.
    tojás főzése
  • Vedd ki az tálakat az edényből (pl. egy csipesz segítségével), öntsd le róluk a vizet és egy kanál segítségével vedd ki a tojásokat.
    A végeredmény szintén nagyon szép lesz és ezzel a módszerrel egyszerre akár 3-5 tojást is tudsz készíteni az edények méretétől függően.
    buggyantott tojás 2
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x