fbpx

Csoki mousse

Published by ketozis.hu on

csoki mousse

Csoki mousse

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 7 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
csoki mousse
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület5 perc
Összes idő5 perc
Ebben a receptben egy 5 perc alatt elkészíthető tojás és cukormentes csoki mousse változatot mutatunk be nektek!
Mindössze 5 hozzávalóra és egy habverőre lesz szükséged az elkészítéshez. Fagyasztással akár jégrémet is készítheszt belőle!
Vigyázz, nagyon nehéz leállni vele! (:
Tápanyag tartalom
Csoki mousse
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 449.8 Kalória zsírból: 406
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 45.1g49%
Telített zsírsavak 27.7g
Tanszzsír 0.1g
Nátrium 39.7mg2%
Kálium 198.4mg6%
Szénhidrát (bruttó) 13.5g45%
Rost 4.7g20%
Fehérje 5.6g4%
A-vitamin 1470NE29%
C-vitamin 0.6mg1%
D-vitamin 0.7µg5%
Kalcium 75.4mg8%
Vas 1.1mg6%
Magnézium 47.4mg12%
Szénhidrát (nettó) 8.8g29%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
200 ft/adag
449.8 kcal
Szénhidrát: 8.8 g

Hozzávalók

  • 200 ml habtejszín (minél zsírosabb, legalább 30%)
  • 3 ek holland kakaó (ha étcsokit nem használsz, 5 evőkanál)
  • 30 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
  • 1.5 ek eritrit (lehet más keto édesítő is, de por vagy folyékony állagú legyen)
  • 1 tk vanília kivonat

Eszközök

  • Habverő (géppel egyszerűbb, de jó a kézi is)

Elkészítés

  • Öntsd a habtejszínt (heavy whipping cream) egy tálba aminek nem okoz gondot a habverő és add hozzá a vanília kivonatot.
    Nagyon fontos, hogy a lehető legzsírosabb habtejszínt válaszd (ha találsz, akkor legalább 35%-osat), hiszen annál jobban felverhető, keményebb habot fogsz kapni.
    A rosszabb minőségű habtejszínek nem lesznek igazán kemények, folyós, joghurtos állaguk marad (ettől még fogyasztható a mousse, de teljesen más íze és állaga lesz).
    vanília és tejszín
  • Verd nagyjából 2 percig (gép esetén), amég elkezd hullámosodni a teteje.
    tejszín félig felverve
  • Gőzöld meg a csokit forró víz felett, amíg fel nem olvad teljesen.
  • A kakaót és az édesítő port egy szűrő segítségével szitáld teljesen csomó mentesre (folyékony édesítő használata esetén a következő lépésben add a keverékhez).
    kakaó szitálása
  • Add hozzá az olvasztott csokit, a kakaót és az édesítőszert a félig felvert tejszínhez.
    kakaó a tejszínhez adva
  • Verd további 1-2 percig, amíg el nem éri a kívánt, habos állagot.
    Ha az edény alakja nem engedi a habverőt hozzáférni minden részhez, akkor még az elején keverd el kanállal (így nem töröd szét a habot).
    mouse felverve
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Zizabella
Zizabella
3 hónapja

Olyan érzésem van, mintha a recept nem lenne befejezve…

Angéla Farkas-Siri
Angéla Farkas-Siri
Válasz  Zizabella
2 hónapja

nekem is

2
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x