fbpx

Felhő kenyér

Published by ketozis.hu on

felhő kenyér

Felhő kenyér

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 23 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
felhő kenyér
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés25 perc
Összes idő35 perc
A felhő kenyér az egyik legjobb szendvics pótlék a ketogén diéta során!
Elkészítése pofon egyszerű, mindössze pár hozzávalóra és 40 percre lesz szükséged.
Készítheted borssal, fokhagymaporral, olaszos fűszerekkel, hogy jobban hasonlítson az íze a kenyérhez, vagy akár édesítószerrel is, ha egy palacsintaszerű végeredményre vágysz!
Tápanyag tartalom
Felhő kenyér
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 297.5 Kalória zsírból: 230
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 25.5g28%
Telített zsírsavak 12.4g
Nátrium 285.6mg12%
Kálium 231.7mg7%
Szénhidrát (bruttó) 2.8g9%
Fehérje 14g11%
A-vitamin 1146.7NE23%
D-vitamin 2.1µg14%
Kalcium 98.3mg10%
Vas 1.7mg9%
Magnézium 15.1mg4%
Szénhidrát (nettó) 2.8g9%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
200 ft/adag
297.5 kcal
Szénhidrát: 2.8 g

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 100 g krémsajt
  • 1/2 tk sütőpor
  • bors
  • fokhagymapor
  • olaszos fűszerek (pl. oregánó, majoránna)

Eszközök

  • Kézi- vagy botmixer

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 130 fokra.
  • Bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.
  • Üsd fel a tojásokat, a fehérjét és a sárgáját tedd egy-egy külön edénybe.
  • Add a borkősavat (vagy sütőport) a fehérjéhez, a krémsajtot és a fűszereket pedig a sárgájához.
    hozzávalók előkészítve
  • A mixer segítségével verd fel mind a kettőt, a fehérjét kemény habra (géppel kb. 2 perc, kézi mixerrel 4-5 perc).
    hozzávalók felverve
  • A felvert fehérjét 2-3 részletben óvatosan keverd a sárgájához egy lapos fakanál vagy spatula segítségével.
    Tipp: Meg kell találnod az arany középutat. Fontos, hogy a felvert habot ne törd teljesen össze, de a két keveréknek is jól el kell vegyülnie egymással.
  • Szedd a keveréket a tepsibe egy nagyobb kanál segítségével.
    A formát alakítsd tetszés szerint, a magassága kb 1.5-2 cm legyen!
    tepsibe helyezés
  • Süsd kb. 25 percig, amíg aranybarnára nem sül a kenyér.
    Tipp: Jól süsd át és engedd kihűlni, hogy ne tapadjon a sütőpapírra.
    megsült felhőkenyerek
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Éva Harkányi
Éva Harkányi
9 hónapja

5 stars
Nagyon szuper 🙂 Viszont kicsit sokat csináltam 🙂 Lehet tárolni 1-2 napig?

Szűcs Gergő
Válasz  Éva Harkányi
9 hónapja

Szia, igen, nyugodtan! (:

Krisztina Mátrai
Krisztina Mátrai
2 hónapja

Milyen krémsajtot használtok hozzá?

3
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x