fbpx

Fokhagymás-szalonnás sertéscomb

Published by ketozis.hu on

Fokhagymás szalonnás sertéscomb

Fokhagymás-szalonnás sertéscomb

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 4 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Fokhagymás szalonnás sertéscomb
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés1 óra 45 perc
Összes idő2 óra
Gyorsan elkészíthető, egyben sült sertéscomb.
Belül puha és omlós, kívül pedig ropogós!
Az ízesítésen nyugodtan változtass az ízlésed szerint.
Tápanyag tartalom
Fokhagymás-szalonnás sertéscomb
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 309.5 Kalória zsírból: 138
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 15.3g17%
Telített zsírsavak 5.5g
Nátrium 170.4mg7%
Kálium 681.4mg19%
Szénhidrát (bruttó) 1g3%
Rost 0.1g0%
Fehérje 39.2g31%
C-vitamin 0.8mg1%
D-vitamin 0.7µg5%
Kalcium 12.9mg1%
Vas 0.9mg5%
Magnézium 46.6mg12%
Szénhidrát (nettó) 0.9g3%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
300 ft/adag
309.5 kcal
Szénhidrát: 0.9 g

Hozzávalók

  • 1000 g sertéscomb
  • 100 g bacon
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • bors

Elkészítés

  • Most meg a húst és vágj bele 10-15 apró lyukat késsel.
  • Tisztítsd meg és vágd félbe a fokhagyma gerezdeket, majd helyezd őket a lyukakba.
  • Sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerrel ízesítsd a húst. Ha az idő engedi, pár órára, vagy akár egy egész napra tedd a hűtőbe.
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és kenj ki egy tepsit zsírral. Ha szeretnéd, a hús mellé tehetsz egészben vöröshagymát és paradicsomot.
  • Önts ½ dl vizet a tepsi aljára.
  • Tedd a húst a kizsírozott tepsibe, helyezd rá a szalonna vagy bacon csíkokat a tetejére és fedd le alufóliával.
  • Süsd 30 percen keresztül 200 fokon, majd ezután csökkentsd a hőmérsékletet 170 fokra és süsd még 45 percig a húst. Így a hús külső kérge hamar megkeményedik és bent tudja tartani a nedvességet, nem fog kiszáradni sütés közben.
  • Ezután vedd le a fóliát a húsról és 170 fokon süsd tovább még 30 percig, hogy a külseje szép barna legyen.
  • Sütés után hagyd a húst pihenni legalább 30 percig, hogy ne folyjon ki belőle a nedvesség forró állapotában!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x