Gombás csirkecomb filé

Gombás tepsis csirkecomb filé
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom gombás, csirkecombra épülő egytálétel. Bármilyen zöldségfélével tovább bővítheted a receptet!
Tápanyag tartalom
Gombás tepsis csirkecomb filé
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 391.2
Kalória zsírból: 204
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 22.7g25%
Telített zsírsavak 11.1g
Nátrium 407mg18%
Kálium 710.4mg20%
Szénhidrát (bruttó) 6g20%
Rost 1.3g5%
Fehérje 40.3g32%
A-vitamin 1454.6NE29%
C-vitamin 39.6mg48%
D-vitamin 0.4µg3%
Kalcium 244.1mg24%
Vas 1.9mg11%
Magnézium 54.9mg14%
Szénhidrát (nettó) 4.7g16%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
391.2 kcal
Szénhidrát: 4.7 g
Hozzávalók
- 600 g csirkecomb filé
- 250 g gomba
- 150 ml tejföl
- 1 db tojás
- 150 g sajt
- 30 g vaj
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Mosd meg a csirkecombot és vágd kockára.
- Fűszerezd sóval és borssal. majd serpenyőben egy kevés zsíradékon 15-20 perc alatt süsd készre.
- Közben a megtisztított gombát a hagymával, paprikával, fokhagymával, sóval és borssal dinszteld roppanósra.
- Add hozzá a petrezselymet és a tejföllel elkevert tojást, hogy összefogja a masszát.
- Rakd a combokat egy vajjal kikent tűzálló tálba és halmozd rá a gombás masszát. A tetejét ízlés szerint szórd meg sajttal.
- Tedd 10 percre 200 fokos sütőbe, hogy a sajt szépen elolvadjon.
Köszönöm a receptet, megcsináltam és nagyon finom volt!