fbpx

Hagymás resztelt máj

Published by ketozis.hu on

hagymás reszelt máj

Hagymás resztelt máj

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 5 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
hagymás reszelt máj
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés10 perc
Összes idő25 perc
Mint a legtöbb belsőség a máj is szuper egészséges, rengeteg A- és D-vitamin, vas, cink és egyéb mikro tápanyag található meg benne.
A resztelt máj az egyik legismertebb, legkedveltebb belsőségből készült étel a hazánkban.
Az eredeti recept szerint hagymát és pirospaprikát is használunk, ami nem biztos, hogy mindenki étrendjébe belefér, ebben az esetben ajánljuk a még tisztább, pirított máj receptünket!
Tápanyag tartalom
Hagymás resztelt máj
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 561.1 Kalória zsírból: 335
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 37.2g40%
Telített zsírsavak 13.7g
Nátrium 218.8mg10%
Kálium 754mg22%
Szénhidrát (bruttó) 10.9g36%
Rost 1.5g6%
Fehérje 43.6g34%
A-vitamin 28041.3NE561%
C-vitamin 141.1mg171%
D-vitamin 0.6µg4%
Kalcium 42.4mg4%
Vas 22.9mg127%
Magnézium 58.5mg15%
Szénhidrát (nettó) 9.4g31%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
300 ft/adag
561.1 kcal
Szénhidrát: 9.4 g

Hozzávalók

  • 500 g máj (válaszd a kedvenced, vagy próbálj ki valami újat)
  • 50 g szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés

  • Tisztítsd meg a májat, távolítsd el az epe maradékokat és a hártyákat róla, majd vágd ujjnyi vastag szeletekre/darabokra.
    Kockázd fel a zöldségeket is, a hagymát vághatod nyugodtan szálakra is.
    hozzávalók összevágva
  • Pirítsd meg a szalonnát közepes lángon.
    szalonna pirul
  • Add hozzá a hagymát és a paprikát, készíts egy sűrű pörkölt alapot belőle.
    Amint kész, add hozzá a fokhagymát és jól keverd át.
    Tipp: A fűszerpaprikát ennél a lépésnél is hozzáadhatod, azonban a májat érdemes magas lángos sütni, hogy puha maradjon, ez viszont könnyen megkeserítheti a paprika ízét, így mi a végén szeretjük.
    hagyma dinsztelés
  • Vedd a tűzhelyet a legmagasabb fokozatra, majd add hozzá a májat.
    Ügyelj arra, hogy ne legyen túl vizes, előtte egy szűrű segítségével csöpögtesd le és ha lehet, ne közvetlenül a hűtőből, hidegen tedd hozzá, hanem szoba hőmérsékletű legyen.
    Fontos, hogy semmiképp se sózd meg, mert kiszárad a máj. Azt majd csak a legvégén, vagy akár a tányéron tálaláskor, a borsot viszont nyugodtan add hozzá ízlés szerint.
    Pirítsd a májat nagy lángon, szinte folyamatos keverés mellett kb. 8-10 percig. Fontos, hogy ne süsd túl, különben kemény és száraz lesz.
    Tipp: A legjobb ha 6-7 perc után megkóstolsz egy közepes méretű darabot, nyers már biztosan nem lesz és segít a számodra tökéletes állag elérésében.
    máj pirítása
  • Amint úgy érzed kész a máj, szórd meg egy kevés fűszerpaprikával, jól keverd össze és már meeg is vagy.
    Vedd le a tűzről és sózd ízlés szerint.
    piros paprika hozzáadása
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept