Házi mogyoróvaj

Házi mogyoróvaj
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A mogyoróvaj otthoni elkészítése sokkal könnyebb mint gondolnád, sőt mértékkel fogyasztva a ketogén diétában is megállja a helyét!Mindössze egy jó darálóra és néhány percre lesz szükséged az elkészítéséhez.
Tápanyag tartalom
Házi mogyoróvaj
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 196.6
Kalória zsírból: 156
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 17.3g19%
Telített zsírsavak 2.6g
Nátrium 7.3mg0%
Kálium 248mg7%
Szénhidrát (bruttó) 5.3g18%
Rost 3.2g13%
Fehérje 8.7g7%
Kalcium 35.3mg4%
Vas 1.3mg7%
Magnézium 62.7mg16%
Szénhidrát (nettó) 2.1g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
196.6 kcal
Szénhidrát: 2.1 g
Hozzávalók
- 200 g földimogyoró (ha lehet, héjas)
- 1 tk olívaolaj (vagy földimogyoró olaj)
- só
- édesítőszer (ízlés szerint)
Eszközök
- Konyhai daráló
Elkészítés
- Ha héjas földimogyorót veszel (ilyenkor a mogyoró szemeket nem pörkölik különböző olajokon, így egészségesebb) pucold meg.
- Tedd a mogyorókat a konyhai darálóba, add hozzá az olívaolajat, majd aprítsd pici darabokra, kb. 1 perc alatt.
- Ennél a résznél érdemes a mogyoró kb. ötödét kiszedned egy külön tálkába, ha ropogós változatot szeretnél.Adj hozzá egy kevés sót, illetve ha úgy szereted, egy kis folyékony édesítőt (pl. méz vagy stevia).
- Ezután daráld tovább, 2-3 percig még teljesen selymes, vaj állagú nem lesz. Kóstold meg és szükség esetén ízesítsd ismét.
- Amennyiben a darált mogyóróból tettél félre, utolsó lépésként azt kavard hozzá és már fogyaszthatod is!Szobahőmérsékleten tárolhatod pár napig, hűtőben akár hetekig is.