fbpx

Hortobágyi húsos palacsinta

Published by ketozis.hu on

hortobágyi palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 6 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
hortobágyi palacsinta
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés50 perc
Összes idő1 óra
A hortobágyi húsos palacsinta igazi hungarikumnak számít, amit végre beépíthetsz a diétába ezzel a keto változattal.
A receptünkben darálthúsból készült de nyugodtan próbálkozz különféle húsokkal, töltelékkel, ahogy neked szimpatikus.
Tápanyag tartalom
Hortobágyi húsos palacsinta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 770.3 Kalória zsírból: 573
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 63.7g69%
Telített zsírsavak 28.7g
Nátrium 227mg10%
Kálium 676.4mg19%
Szénhidrát (bruttó) 6.8g23%
Rost 1.8g8%
Fehérje 40g31%
A-vitamin 2612.2NE52%
C-vitamin 2.7mg3%
D-vitamin 1.4µg9%
Kalcium 147.1mg15%
Vas 5.3mg29%
Magnézium 46.3mg12%
Szénhidrát (nettó) 5g17%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
400 ft/adag
770.3 kcal
Szénhidrát: 5 g

Hozzávalók

Töltelék
  • 1000 g darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 3 ek fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 3 ek tejföl
  • bors
Palacsinta
  • 8 db tojás
  • 250 g mascarpone

Elkészítés

Töltelék

  • Aprítsd össze a hagymát, majd dinszteld meg a felolvasztott zsírban. Add hozzá a darálthúst, és addig főzd folyamatos kavargatás mellett amíg kifehéredik minden oldala és ereszt egy kis levet.
    Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és fűszerpaprikával. Öntsd fel kb. 2 dl vízzel, addig főzd még tovább hogy elfője a levét szinte teljesen.
    tölteték fő
  • Egy nagyobb szűrő segítségével szűrd le a darálthús levét egy kis tálba. A húst hagyhatod abban a serpenyőben amiben készítetted.
    tölteték leszűrve
  • A leszűrt léhez add hozzá a tejfölt, és keverd csomó mentesre.
    tejfölös szósz

Palacsinta

  • A palacsinta elkészítéséhez keverd össze egy habverővel a mascarponét és a tojást.
    palacsinta tészta felverve
  • Kenj ki egy palacsintasütőt kevés zsiradékkal, hogy ne tapadjon le sütés során a tészta, majd forrósítsd fel a serpenyőt, és önts egy nagyobb kanállal a palacsinta sütőbe.
    Tipp: Ügyelj rá, hogy ne legyen túl vastag a tészta benne.
    palacsinta sül
  • Süsd ki sorban a palacsintákat, oldalanként 1-2 perc elegendő.
    palacsinta megfordítva
  • Töltsd meg a palacsintatésztát darálthússal, hajtogasd batyu formájúra, és öntsd le a tetejét a tejfölös keverékkel.
    hortobágyi palacsinta
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

1 Komment
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Erzsébet Szanda
Erzsébet Szanda
11 hónapja

Nagyon jó kaja, már többször is megcsináltam.

1
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x