Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A hortobágyi húsos palacsinta igazi hungarikumnak számít, amit végre beépíthetsz a diétába ezzel a keto változattal. A receptünkben darálthúsból készült de nyugodtan próbálkozz különféle húsokkal, töltelékkel, ahogy neked szimpatikus.
Tápanyag tartalom
Hortobágyi húsos palacsinta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 770.3
Kalória zsírból: 573
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 63.7g69%
Telített zsírsavak 28.7g
Nátrium 227mg10%
Kálium 676.4mg19%
Szénhidrát (bruttó) 6.8g23%
Rost 1.8g8%
Fehérje 40g31%
A-vitamin 2612.2NE52%
C-vitamin 2.7mg3%
D-vitamin 1.4µg9%
Kalcium 147.1mg15%
Vas 5.3mg29%
Magnézium 46.3mg12%
Szénhidrát (nettó) 5g17%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
770.3 kcal
Szénhidrát: 5 g
Hozzávalók
Töltelék
- 1000 g darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 3 ek fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 3 ek tejföl
- só
- bors
Palacsinta
- 8 db tojás
- 250 g mascarpone
Elkészítés
Töltelék
- Aprítsd össze a hagymát, majd dinszteld meg a felolvasztott zsírban. Add hozzá a darálthúst, és addig főzd folyamatos kavargatás mellett amíg kifehéredik minden oldala és ereszt egy kis levet. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és fűszerpaprikával. Öntsd fel kb. 2 dl vízzel, addig főzd még tovább hogy elfője a levét szinte teljesen.
- Egy nagyobb szűrő segítségével szűrd le a darálthús levét egy kis tálba. A húst hagyhatod abban a serpenyőben amiben készítetted.
- A leszűrt léhez add hozzá a tejfölt, és keverd csomó mentesre.
Palacsinta
- A palacsinta elkészítéséhez keverd össze egy habverővel a mascarponét és a tojást.
- Kenj ki egy palacsintasütőt kevés zsiradékkal, hogy ne tapadjon le sütés során a tészta, majd forrósítsd fel a serpenyőt, és önts egy nagyobb kanállal a palacsinta sütőbe. Tipp: Ügyelj rá, hogy ne legyen túl vastag a tészta benne.
- Süsd ki sorban a palacsintákat, oldalanként 1-2 perc elegendő.
- Töltsd meg a palacsintatésztát darálthússal, hajtogasd batyu formájúra, és öntsd le a tetejét a tejfölös keverékkel.
Nagyon jó kaja, már többször is megcsináltam.