Hússal töltött gombafejek

Hússal töltött gombafejek
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Gyorsan elkészíthető, szuper ízvilággal rendelkező töltött gomba.Darált hússal készítve nem csak köretként, de önálló ételként is megállja a helyét!Készítheted bármilyen, nagy kalapos gombából.
Tápanyag tartalom
Hússal töltött gombafejek
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 456.9
Kalória zsírból: 288
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 32g35%
Telített zsírsavak 14.5g
Nátrium 553.1mg24%
Kálium 730.1mg21%
Szénhidrát (bruttó) 9.4g31%
Rost 1.7g7%
Fehérje 33.7g27%
A-vitamin 408NE8%
C-vitamin 4.7mg6%
D-vitamin 0.7µg5%
Kalcium 317.6mg32%
Vas 2.4mg13%
Magnézium 40.8mg10%
Szénhidrát (nettó) 7.7g26%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
456.9 kcal
Szénhidrát: 7.7 g
Hozzávalók
- 300 g darált hús (comb)
- 500 g gomba (nagy méretű)
- 200 g juhtúró
- 200 g sajt (zsírosabb fajta, reszelve)
- 1 ek zsír
- 1 fej lilahagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Tisztítsd meg a gomba fejeket, szedd ki a tönköket.
- Tedd a darált húst egy serpenyőbe, pirítsd meg fehéredésig egy evőkanál zsíron, ízesítsd sóval, borssal és várd meg hogy elfője a levét.
- Vágd a lilahagymát apró kockákra és keverd el a juhtúróval.
- Töltsd a keveréket a nyers gombafejekbe, tegyél a tetejére darált húst és szórd meg sajttal.
- Süsd aranybarnára 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen (vagy 200 fokon anélkül) 20 perc alatt.