Káposztasaláta

Káposztasaláta (Coleslaw)
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Az amerikai káposztasaláta tökéletes köret lehet bármilyen hús mellé.Ez a recept egy igazán ropogós, friss, majonézes változat, amely napokig eláll a hűtőben és csak egyre finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek.Alakítsd kedved szerint további hozzávalókkal.
Tápanyag tartalom
Káposztasaláta (Coleslaw)
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 165.7
Kalória zsírból: 95
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 10.5g11%
Telített zsírsavak 4.5g
Nátrium 164.8mg7%
Kálium 486.4mg14%
Szénhidrát (bruttó) 17.2g57%
Rost 6g25%
Fehérje 3.8g3%
A-vitamin 5466.3NE109%
C-vitamin 74mg90%
D-vitamin 0.1µg1%
Kalcium 125.2mg13%
Vas 1.2mg7%
Magnézium 32.7mg8%
Szénhidrát (nettó) 11.2g37%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
165.7 kcal
Szénhidrát: 11.2 g
Hozzávalók
- 1 fej káposzta (közepes)
- 3 db sárgarépa
- 2 dl tejföl
- 2 ek mustár
- 2 ek majonéz
- 1 db citrom
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Reszeld le a megtisztított káposztát és sárgarépát, a vöröshagymát pedig vágd apróra.
- Sózd meg a káposztát, majd nyomkodd ki a levét.
- Keverd össze egy tálban a káposztát, a répát és a vöröshagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
- Külön tálban keverd össze a tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet. Kóstold meg, és a saját szád íze szerint alakíts még rajta ha szükséges.
- Add hozzá az öntetet a káposztához, jól keverd össze, majd néhány órára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.