fbpx

Karfiolos lasagne

Published by ketozis.hu on

karfiolos lasagne

Karfiolos lasagne

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 11 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
karfiolos lasagne
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület1 óra
Főzés/Sütés1 óra
Összes idő2 óra
Keto lasagne? Miért is ne!
A lasagne szénhidráttartalmát a tészta adja, amit könnyen kiválthatsz egy karfiolos alappal.
A végeredmény egy krémes, húsos, sajtos csoda lesz!
Tápanyag tartalom
Karfiolos lasagne
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 758.5 Kalória zsírból: 549
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 61g66%
Telített zsírsavak 30.6g
Nátrium 670.8mg29%
Kálium 869.7mg25%
Szénhidrát (bruttó) 12.1g40%
Rost 2.6g11%
Fehérje 41g32%
A-vitamin 1341.7NE27%
C-vitamin 41.1mg50%
D-vitamin 1.2µg8%
Kalcium 439.6mg44%
Vas 4.1mg23%
Magnézium 63.4mg16%
Szénhidrát (nettó) 9.5g32%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

8 adag
430 ft/adag
758.5 kcal
Szénhidrát: 9.5 g

Hozzávalók

Karfiol tészta
  • 1 fej karfiol (nagy)
  • 4 db tojás
  • 40 g parmezán
  • bors
Húsos tölteték
  • 1000 g darált hús
  • 400 g paradicsom konzerv (cukor nélkül)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 45 g vaj (a hús alá)
  • bors
Sajtszósz
  • 300 ml tejföl (legalább 20%-os)
  • 200 ml habtejszín (legalább 30%-os)
  • 400 g sajt (zsírosabb fajta)

Eszközök

  • Aprító/daráló gép

Elkészítés

Karfiol tészta

  • Tisztítsd meg a karfiolt a levelektől, torzsától és szedd rózsáira.
    karfiol darálás
  • Helyezd a rózsákat az aprítóba, daráld a karfiolt apró szemekre, majd egy hőálló tálban tedd a mikróba 6 percre (keverd át néha).
    darált karfiol
  • Fogj egy tiszta konyharuhát, öntsd rá a forró karfiolt és várj pár percet hogy hüljön. Hajtogasd fel a konyharuha sarkait és jól csavard ki a karfiol levét (vigyázz, mert forró lehet).
    karfiol szárítás
  • Tedd a kicsavart karfiol darát, parmezánt és a tojásokat egy keverő tálba, adj hozzá sót, borsot és jól keverd el.
    karfiol massza
  • Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral, fújd le olívaolajjal és oszlasd el rajta a karfiolos masszát egyenletesen, 0.5-1 cm vastagon.
    lapított karfiol
  • Süsd 200 fokon 15-20 percig amég szép barna nem lesz. Tedd félre, engedd kihűlni és vágd fel a kívánt méretű darabokra.
    sült karfiol

Húsos tölteték

  • Fogj egy serpenyőt és melegítsd fel benne a zsírt/vajat, vágd fel a vöröshagymát és pirítsd üvegesre. Tedd hozzá a fokhagymát is és jól keverd el.
    darált hús
  • Add hozzá a darálthúst és süsd jól át.
    kész darált hús
  • Ha már fehér a hús, jöhet hozzá a só, bors és a paradicsom konzerv. Főzd még legalább 10 percig, engedd, hogy picit besűrűsödjön.

Sajtszósz

  • Egy kisebb serpenyőben forrósítsd fel a tejfölt és a tejszínt.
  • Adj hozzá sót, borsot, keverd össze és vedd le a lángról. Add hozzá a reszelt sajt felét folyamatos kevergetés mellett, hogy egy sűrű sajtszószt kapj.
    sajtszósz

Összeállítás

  • Fogj egy akkora tepsit, amelyben két rétegnyi lasagna el fog férni. Alulra karfiolt tésztát, rá húst, majd sajtszószt tegyél. Ezt ismételd meg mégegyszer és szórd meg a tetejét a maradék sajttal.
    nyers lasagne
  • Süsd 200 fokon 20-25 percig, amég szép barna lesz a sajt a tetején!
    kész lasagne
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x