fbpx

Kelkáposzta főzelék

Published by ketozis.hu on

kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 6 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
kelkáposzta főzelék
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés30 perc
Összes idő40 perc
Ugyan a legtöbb emberrel gyerekkorában megutáltatják a kelkáposztát, de egy nagyon egészséges és ügyesen elkészítve finom zöldségről van szó!
Most egy könnyed, tejfölös változatot hoztunk nektek.
Ízlés szerint akár egy kis füstölt húst is adhatsz hozzá.
Tápanyag tartalom
Kelkáposzta főzelék
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 178.7 Kalória zsírból: 113
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 12.6g14%
Telített zsírsavak 7g
Nátrium 107.1mg5%
Kálium 651.9mg19%
Szénhidrát (bruttó) 14.6g49%
Rost 1.8g8%
Fehérje 6.1g5%
A-vitamin 11993.7NE240%
C-vitamin 140.8mg171%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 228mg23%
Vas 2.5mg14%
Magnézium 66.1mg17%
Szénhidrát (nettó) 12.8g43%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
200 ft/adag
178.7 kcal
Szénhidrát: 12.8 g

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 dl tejföl (ha lehet 25% feletti zsírtartalmú)
  • 30 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt kömény
  • 2 tk szerencsendió
  • 1 ek útifű maghéj (elhagyható, sűrítésre használandó)
  • bors

Elkészítés

  • Pucold meg és vágd fel a fokhagymát késsel, apró darabokra.
    fokhagyma felvágva
  • Mosd meg a káposztát, a külső leveleket távolítsd el, vágd ki a torzsát a közepéből és aprítsd kisebb darabokra.
    kelkáposzta felaprítva
  • Olvaszd fel a vajat egy nagyobb edényben, közepes lángon és enyhén pirítsd meg rajta a fokhagymát
    fokhagyma pirítás
  • Add hozzá a felaprított káposztát és pirítsd pár percig, amíg össze nem esik.
    kelkáposzta pirítása
  • Ha összeesett, jöhetnek a fűszerek.
    kelkáposzta fűszerezése
  • Jól kavard meg, majd adj hozzá kb. ½ liter vizet. Főzd kb. 20-30 percig, amég kellően puha nem lesz a káposzta.
    kelkáposzta összeesve
  • Mikor úgy érzed, hogy már kész, add hozzá a tejfölt, forrald fel ismét és szükség esetén útifű maghéjjal sűrítsd.
    tejföl és útifűmaghéj
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x