Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Ugyan a legtöbb emberrel gyerekkorában megutáltatják a kelkáposztát, de egy nagyon egészséges és ügyesen elkészítve finom zöldségről van szó!Most egy könnyed, tejfölös változatot hoztunk nektek.Ízlés szerint akár egy kis füstölt húst is adhatsz hozzá.
Tápanyag tartalom
Kelkáposzta főzelék
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 178.7
Kalória zsírból: 113
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 12.6g14%
Telített zsírsavak 7g
Nátrium 107.1mg5%
Kálium 651.9mg19%
Szénhidrát (bruttó) 14.6g49%
Rost 1.8g8%
Fehérje 6.1g5%
A-vitamin 11993.7NE240%
C-vitamin 140.8mg171%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 228mg23%
Vas 2.5mg14%
Magnézium 66.1mg17%
Szénhidrát (nettó) 12.8g43%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
178.7 kcal
Szénhidrát: 12.8 g
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 2 dl tejföl (ha lehet 25% feletti zsírtartalmú)
- 30 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt kömény
- 2 tk szerencsendió
- 1 ek útifű maghéj (elhagyható, sűrítésre használandó)
- bors
- só
Elkészítés
- Pucold meg és vágd fel a fokhagymát késsel, apró darabokra.
- Mosd meg a káposztát, a külső leveleket távolítsd el, vágd ki a torzsát a közepéből és aprítsd kisebb darabokra.
- Olvaszd fel a vajat egy nagyobb edényben, közepes lángon és enyhén pirítsd meg rajta a fokhagymát
- Add hozzá a felaprított káposztát és pirítsd pár percig, amíg össze nem esik.
- Ha összeesett, jöhetnek a fűszerek.
- Jól kavard meg, majd adj hozzá kb. ½ liter vizet. Főzd kb. 20-30 percig, amég kellően puha nem lesz a káposzta.
- Mikor úgy érzed, hogy már kész, add hozzá a tejfölt, forrald fel ismét és szükség esetén útifű maghéjjal sűrítsd.