fbpx

Keto csokitorta

Published by ketozis.hu on

keto csokitorta

Keto csokitorta

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 16 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
keto csokitorta
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés45 perc
Összes idő1 óra
Közeleg a születésnapod és nem szeretnél torta nélkül maradni?
Ez a puha, krémes, csokis keto süti biztosan nem fog csalódást okozni!
Jól bírja a tárolást, hűtőben napokig, fagyasztóban hónapokig is eláll.
Tápanyag tartalom
Keto csokitorta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 292.6 Kalória zsírból: 243
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 27g29%
Telített zsírsavak 13.8g
Tanszzsír 0.1g
Nátrium 87.1mg4%
Kálium 31.7mg1%
Szénhidrát (bruttó) 12.7g42%
Rost 4.9g20%
Fehérje 5.9g5%
A-vitamin 351.6NE7%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 38.8mg4%
Vas 0.6mg3%
Magnézium 8.9mg2%
Szénhidrát (nettó) 7.8g26%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

12 adag
200 ft/adag
292.6 kcal
Szénhidrát: 7.8 g

Hozzávalók

Alap
  • 110 g mandulaliszt (darált mandula)
  • 110 g vaj (82%-os sótlan)
  • 200 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
  • 4 db tojás (nagy méretű)
  • 50 g eritrit (vagy stevia)
  • 20 g holland kakaó (cukor nélkül)
  • 2 tk vanília kivonat
  • 2 tk sütőpor
Krém
  • 100 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
  • 100 ml habtejszín (legalább 30%-os)
  • 30 g eritrit (vagy stevia)

Eszközök

  • Sütőforma

Elkészítés

Alap

  • Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, légkeverés esetén 150-re.
  • Fogj egy sütőformát (torta, kuglóf, bármilyen alakú megfelel) és béleld ki sütőpapírral. Ha van otthon, kend meg a sütőpapírt kókuszzsírral, hogy biztosan ne ragadjon rá a süti.
    forma és sütőpapír
  • Fogj egy serpenyőt és nagyon alacsony lángon olvaszd meg benne a vajat és 200g csokit.
    csoki és vaj
  • Közben tedd egy keverő tálba a többi hozzávalót (mandulaliszt, tojás, eritrit, kakaópor, vanília kivonat és sütőpor), majd jól keverd el őket.
    hozzávalók összeöntve
  • Ha megolvadt a csoki és a vaj, add hozzá a többi alapanyaghoz és alaposan keverd el a masszát.
    hozzávalók és csoki
  • Öntsd a masszát a kibélelt formába, fedd le alufóliával és tedd az előmelegített sütőbe 45 percre.
    formába öntés
  • Ha megsült, engedd kihűlni, majd vedd ki a formából.
    alap kihűlve

Krém

  • Fogj egy serpenyőt és nagyon alacsony lángon melegítsd meg a tejszínt és a csokit, majd a végén keverd hozzá az eritritet is.
    tejszín csoki elolvadva
  • Engedd kihűlni (akár pár percre a hűtőbe is teheted), hogy egy viszonylag sűrű massza legyen, ami nem fog lefolyni a tortáról.

Utolsó lépés

  • Ha kihűlt minden, kend a krémet az alap tetejére és tedd a hűtőbe legalább 1 órára fogyasztás előtt.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

1 Komment
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Erika Varga
Erika Varga
5 hónapja

Szülinapra csináltam meg a hétvégén, de mindenkinek nagyon ízlett. Olyan mint egy brownie. Csuda finom!!!!

1
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x