Keto csokitorta

Keto csokitorta
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Közeleg a születésnapod és nem szeretnél torta nélkül maradni?Ez a puha, krémes, csokis keto süti biztosan nem fog csalódást okozni!Jól bírja a tárolást, hűtőben napokig, fagyasztóban hónapokig is eláll.
Tápanyag tartalom
Keto csokitorta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 292.6
Kalória zsírból: 243
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 27g29%
Telített zsírsavak 13.8g
Tanszzsír 0.1g
Nátrium 87.1mg4%
Kálium 31.7mg1%
Szénhidrát (bruttó) 12.7g42%
Rost 4.9g20%
Fehérje 5.9g5%
A-vitamin 351.6NE7%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 38.8mg4%
Vas 0.6mg3%
Magnézium 8.9mg2%
Szénhidrát (nettó) 7.8g26%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
292.6 kcal
Szénhidrát: 7.8 g
Hozzávalók
Alap
- 110 g mandulaliszt (darált mandula)
- 110 g vaj (82%-os sótlan)
- 200 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
- 4 db tojás (nagy méretű)
- 50 g eritrit (vagy stevia)
- 20 g holland kakaó (cukor nélkül)
- 2 tk vanília kivonat
- 2 tk sütőpor
Krém
- 100 g étcsokoládé (legalább 80%-os)
- 100 ml habtejszín (legalább 30%-os)
- 30 g eritrit (vagy stevia)
Eszközök
- Sütőforma
Elkészítés
Alap
- Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, légkeverés esetén 150-re.
- Fogj egy sütőformát (torta, kuglóf, bármilyen alakú megfelel) és béleld ki sütőpapírral. Ha van otthon, kend meg a sütőpapírt kókuszzsírral, hogy biztosan ne ragadjon rá a süti.
- Fogj egy serpenyőt és nagyon alacsony lángon olvaszd meg benne a vajat és 200g csokit.
- Közben tedd egy keverő tálba a többi hozzávalót (mandulaliszt, tojás, eritrit, kakaópor, vanília kivonat és sütőpor), majd jól keverd el őket.
- Ha megolvadt a csoki és a vaj, add hozzá a többi alapanyaghoz és alaposan keverd el a masszát.
- Öntsd a masszát a kibélelt formába, fedd le alufóliával és tedd az előmelegített sütőbe 45 percre.
- Ha megsült, engedd kihűlni, majd vedd ki a formából.
Krém
- Fogj egy serpenyőt és nagyon alacsony lángon melegítsd meg a tejszínt és a csokit, majd a végén keverd hozzá az eritritet is.
- Engedd kihűlni (akár pár percre a hűtőbe is teheted), hogy egy viszonylag sűrű massza legyen, ami nem fog lefolyni a tortáról.
Utolsó lépés
- Ha kihűlt minden, kend a krémet az alap tetejére és tedd a hűtőbe legalább 1 órára fogyasztás előtt.
Szülinapra csináltam meg a hétvégén, de mindenkinek nagyon ízlett. Olyan mint egy brownie. Csuda finom!!!!