fbpx

Keto húsleves

Published by ketozis.hu on

Keto húsleves

Keto húsleves

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 21 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Keto húsleves
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület45 perc
Főzés/Sütés3 óra 30 perc
Összes idő4 óra 15 perc
Az ország kedvenc levese.
Tészta nélkül és mérsékelt zöldség fogyasztással a ketogén diétába is könnyen beilleszthető.
Érdemes csontos, lehetőleg marha húst is hozzáadnod, így rengeteg kollagénhez juthatsz hozzá természetes módon!
Tápanyag tartalom
Keto húsleves
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 386.5 Kalória zsírból: 163
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 18.1g20%
Telített zsírsavak 7.2g
Nátrium 292.6mg13%
Kálium 307.2mg9%
Szénhidrát (bruttó) 13.2g44%
Rost 3.8g16%
Fehérje 42.7g34%
A-vitamin 5601.3NE112%
C-vitamin 20.6mg25%
Kalcium 75.4mg8%
Vas 5.9mg33%
Magnézium 20.4mg5%
Szénhidrát (nettó) 9.4g31%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
500 ft/adag
386.5 kcal
Szénhidrát: 9.4 g

Hozzávalók

  • 1000 g húsos csont (velőscsont, farhát)
  • 800 g leves hús (fartő, hátszín, tarja, oldalas)
  • ízlés szerint aprólék (szív, zúza, láb, máj)
  • 200 g fejeskáposzta (ízlés szerint)
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g karalábé
  • 200 g zellergumó
  • 150 g fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk szegfűszeg
  • 1 ek egész fekete bors
  • petrezselyem és zellerzöld

Elkészítés

  • Szedd le a vörös hagyma legkülső rétegét, vágd félbe és egy nagy főző edényben pirítsd meg a vágott oldalát egy kevés zsíron. Ez különleges ízt és színt fogd adni a levesnek.
    hagyma pirítása
  • Mosd meg a húsokat, csontokat hideg vízben és tedd őket egy nagy fazékba. Öntsd fel 3-4 liter hideg vízzel (bőven lepje el). Amikor először felforr a víz, szedd le az összes keletkezett habot
    húsok megmosva
  • Alacsony lángon, lassú forrás mellett és fedő nélkül főzd 120 percig, közben időnként a keletkező habot szűrd le a tetejéről. Ha marha húsból készíted a levest, akkor főzd tovább, legalább 180 percig. Az idő függ a hús fajtájától és "korától".
    húsok főnek lassú lángon
  • Az idő felénél ízlés szerint add hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió, szegfűszeg).
  • Közben tisztítsd meg a zöldségeket. A répákat hasábokra, a karalábét és a zellert cikkekre vágd. Pucold meg a fokhagymát is, de hagyd egészben. Mosd meg a paradicsomot is és kösd csokorba a zöldeket.
    zöldségek megpucolva
  • Miután a hús habja teljesen elforrt, add hozzá a megtisztított zöldségeket és főzd még kb. 90 percig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
    húsleves lassú lángon
  • Ha szeretnél bele tenni fejeskáposztát, vágd csíkokra és tedd a levesbe amikor a többi zöldség már puha és főzd még 10-15 percig. Ha elkészült, zárd el a lángot, önts hozzá 2 dl hideg vizet és várj 10 percet (ettől jól leülepszik a leves).
  • Szedd ki a húsokat és a zöldségeket egy-egy külön tálba (így később romlanak meg), majd várj 5 percet, hogy újra leülepedjen a leves. Ekkora merőkanál és szűrő segítségével szedd ki azt is egy tiszta tálba (az alján található levet már ne szedd bele).
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x