Keto kókusz kenyér

Keto kókusz kenyér
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Érzékeny vagy a gluténre, esetleg a mandulára?Íme az egyik kedvenc keto kenyér receptünk melyet Te is bátran fogyaszthatsz!A végeredmény egy jól szeletelhető, puha, levegős és csodálatosan finom, kókuszos álom lesz.
Tápanyag tartalom
Keto kókusz kenyér
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 197.1
Kalória zsírból: 153
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 17g18%
Telített zsírsavak 10.1g
Nátrium 282.1mg12%
Kálium 53.1mg2%
Szénhidrát (bruttó) 4.9g16%
Rost 2.9g12%
Fehérje 6.1g5%
A-vitamin 582.8NE12%
D-vitamin 1µg7%
Kalcium 42.1mg4%
Vas 0.9mg5%
Magnézium 4.6mg1%
Szénhidrát (nettó) 2g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
197.1 kcal
Szénhidrát: 2 g
Hozzávalók
- 7 db tojás
- 65 g kókuszliszt
- 120 g vaj
- 1/2 tk sütőpor (alumínium mentes)
- 1/4 tk só
- 2 ek eritrit (csak akkor, ha édesebb kenyeret szeretnél)
Eszközök
- Kézi- vagy botmixer
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Üsd fel a tojásokat egy nagyobb edénybe.
- Verd fel őket alaposan a kézi- vagy botmixer segítségével.
- Vágd kisebb darabokra a vajat és egy hőálló edényben, közepes fokozaton olvaszd fel a mikróban.
- Add hozzá a tojáshoz a kókuszlisztet, vajat, sót és a sütőport is.
- Ismét mixeld jól össze.Tipp: A sütőpor legyen alumíum mentes, különben reakcióba lép a savas kókuszliszttel és zöld lesz a kenyér alja (ami egyébként ettől függetlenül is ehető lesz, csak rosszul fog mutatni).
- Fogj egy kenyér alakú sütőformát (pl. őzgerinc) és béleld ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát a sütőformába és formázd, lapítsd kedved szerint.Tipp: Ha szeretnéd, vékonyan kenj vajat a sütőpapírra, így biztosan nem fog hozzáragadni a kenyér és még jobb íze is lesz!
- Süsd kb. 50 percig, még szép barna nem lesz.Tipp: Mielőtt lekapcsolnád a sütőt, fogj egy fogvájót és szúrj bele 2-3 helyen a kenyérbe. Ha teljesen száraz marad és nem ragad rá semmi, akkor már biztosan jó a kenyér!
- Miután elkészült a kenyér, engedd a formában pihenni és hűlni legalább 30 percig. Így a sütőpapírtól is sokkal könnyebben el fog válni és könnyebb lesz szeletelned is!
Kiváló ez a kókuszkenyér!