fbpx

Keto rántotthús

Published by ketozis.hu on

keto rántott hús

Keto rántotthús

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 9 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
keto rántott hús
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés1 óra
Összes idő1 óra 15 perc
A klasszikus rántott hús ketogén változata.
Liszt helyett szezámmag lisztet, zsemlemorzsa helyett pedig egész szezámmagot használtunk.
A szezámmag rengeteg jó zsírt tartalmaz, kevés szénhidrátot és ráadásul jelentős gyulladáscsökkentő hatása is van.
A sütéshez sem lesz szükséged olajra, csak egy tepsire és némi sütőpapírra!
Köretként tökéletes lehet hozzá egy kis zeller püré.
Tápanyag tartalom
Keto rántotthús
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 603.3 Kalória zsírból: 342
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 38g41%
Telített zsírsavak 6.1g
Nátrium 255.6mg11%
Kálium 1016.6mg29%
Szénhidrát (bruttó) 14.8g49%
Rost 7.4g31%
Fehérje 53.7g42%
A-vitamin 175.1NE4%
C-vitamin 2.3mg3%
D-vitamin 0.6µg4%
Kalcium 631.1mg63%
Vas 10.2mg57%
Magnézium 270.8mg68%
Szénhidrát (nettó) 7.4g25%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
250 ft/adag
603.3 kcal
Szénhidrát: 7.4 g

Hozzávalók

  • 750 g csirkemell filé
  • 250 g szezámmag (vagy fele ennyi és a másik fele szezámliszt)
  • 2 db tojás
  • bors

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, alsó-felső sütésen.
  • Vágd vékony szeletekre a csirkét, majd jól mosd meg.
    csirke megtisztítva
  • Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal.
    csirke befűszerezve
  • Ha nem sikerült szezámlisztet vásárolni, akkor egy konyhai daráló segítségével készítsd el a szezámmag feléből.
    szezám liszt
  • Verd fel a 3 tojást, adj hozzá egy kevés sót és borsot.
    tojás felütve
  • Öntsd egy tálba az egész szezámmagot.
    szezámmag
  • Fogj egy nagyobb tepsit és béleld ki sütőpapírral.
    Tipp: Érdemes vékonyan megkenni egy kis zsírral vagy olívaolajjal, hogy biztosan ne tapadjanak le a húsok.
    tepsi kifóliázva
  • Panírozd be a húsokat.
    Először forgasd át a szezámlisztben, majd mártsd a tojásba és jöhet a szezámmag a külsejére.
    húsok a tepsiben
  • Fedd le a tepsit fóliával és tedd az előmelegített sütőbe a húst 30 percre.
  • Az idő eltelte után vedd le a fóliát és süsd még kb 20-30 percig, amég jól megpirul a szezámmag.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Magdolna Bába
Magdolna Bába
1 éve

5 stars
Ez nagyon finom!
A férjemmel kezdtünk így étkezni a múlt héten és vasárnap elkészítettem 🙂 Meglepő volt, hogy még a Férjemnek is ízlett 🙂

Lily Bondár
Lily Bondár
1 éve

Lehet hülyeséget kérdezek, de a kcal, jelen esetben 603.3, az a 4 adagra vonatkozik vagy 1 adagra? Mert ha leviszem az adagmennyiséget 1-re csak a recept hozzávalója változik a kcal nem

Szűcs Gergő
Válasz  Lily Bondár
1 éve

Minden receptnél 1 adagra vonatkozik! (:

3
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x