Keto sztrapacska

Keto sztrapacska
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Az egyik kedvenc ételünk a jól elkészített, szlovák sztrapacska. Azonban a keto során a burgonya és a liszt fogyasztása tilos, így sokat gondolkodtunk, mi lehetne a legjobb a galuska pótlására.A különböző keto lisztekből és tojásból készült változatokkal nem voltunk igazán elégedettek, azonban az egyszerű, csirkemell kockákból készült változat annyira bevált, hogy az egyik kedvenc keto ételünk lett!
Tápanyag tartalom
Keto sztrapacska
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 463.7
Kalória zsírból: 239
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 26.6g29%
Telített zsírsavak 5g
Nátrium 248.1mg11%
Kálium 780.1mg22%
Szénhidrát (bruttó) 2.6g9%
Rost 0.5g2%
Fehérje 50.7g40%
A-vitamin 60NE1%
C-vitamin 4.4mg5%
D-vitamin 0.5µg3%
Kalcium 16.3mg2%
Vas 0.7mg4%
Magnézium 54.8mg14%
Szénhidrát (nettó) 2.1g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
463.7 kcal
Szénhidrát: 2.1 g
Hozzávalók
- 400 g csirkemell filé
- 100 g juhtúró
- 50 g szalonna
- 1/2 fej vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Vágd apró kockákra és pirítsd meg a szalonnát egy megfelelő méretű serpenyőben.
- Amíg sül a szalonna, tisztítsd meg a csirkemellet és vágd apró kockákra.Tipp: Nyugodtan mehet egészen apróra, annál jobban fog hasonlítani állagában is a galuskára (mi a képen viszonylag nagyra hagytuk az első készítéskor, így sem rossz).
- Ha megpirult a szalonna, add hozzá a felkockázott húst és süsd teljesen készre, mérettől függően 10-20 perc alatt.Amint a húsok kifehéredtek, sózd, borsozd ízlés szerint.Tipp: Az igazi jutúró önmagában is elég sós, így érdemes óvatosan bánnod a fűszerekkel!
- Amíg sül a hús, vágd kisebb darabokra a túrót.
- Amint elkészült a hús (ha sok lé maradt alatta, akkor azt öntsd le) zárd el a gázt, majd add hozzá a túrót és jól keverd össze.
- Ha elkészült, szedd tányérra és tálald frissen vágott vöröshagymával.Tipp: A sült szalonnát akár ki is szedheted a serpenyőből miután megpirult és tálaláskor a tetejére szórhatod, úgy jobban mutat!