fbpx

Kocsonya

Published by ketozis.hu on

kocsonya

Kocsonya

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 4 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
kocsonya
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés6 óra
Összes idő6 óra 15 perc
A kocsonya, a csontléhez hasonlóan az egyik legjobb étel a keto diéta alatt, rengeteg ásványi anyagot és kollagént tartalmaz.
Mi körömmel, csülökkel, csontokkal (pl. farok) és sok fokhagymával szeretjük készíteni. Ízlés szerint bővíthető a recept leves zöldségekkel is.
A receptben lévő húsokat is kedved szerint variálhatod, de figyelj arra, hogy elegendő bőrös, csontos hús is kerüljön bele, különben nem fog megkocsonyásodni.
Tápanyag tartalom
Kocsonya
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 351.6 Kalória zsírból: 208
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 23.1g25%
Telített zsírsavak 7.4g
Nátrium 104.4mg5%
Kálium 530.5mg15%
Szénhidrát (bruttó) 6.1g20%
Rost 0.8g3%
Fehérje 28.6g23%
A-vitamin 6.8NE0%
C-vitamin 4.8mg6%
D-vitamin 2.3µg15%
Kalcium 47.3mg5%
Vas 1.5mg8%
Magnézium 36.8mg9%
Szénhidrát (nettó) 5.3g18%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

8 adag
400 ft/adag
351.6 kcal
Szénhidrát: 5.3 g

Hozzávalók

  • 1000 g sertéscsülök
  • 2 db sertésköröm
  • 1 fej vöröshagyma (egészben)
  • 1 fej fokhagyma (lehet akár kettő is)
  • 10 g bors (szemes)

Elkészítés

  • Most meg a húsokat, tedd őket egy nagyobb főzőedénybe és engedd fel kb. 6 liter hideg vízzel (de mindenképpen lepje el a húsokat).
    kocsonya húsok főnek
  • Közepes lángon forrald fel és egy szűrő segítségével szedd le a keletkező habot. Ismételd meg ezt a műveletet ahányszor szükséges.
  • Ha már nem habzik, add hozzá egyben a vöröshagymát (a legkülső réteget elszoktuk távolítani), a megpucolt fokhagyma gerezdeket, a bosot és sót ízlés szerint.
    fűszerek hozzáadása
  • Főzd a kocsonyát alacsony lángon (akkor jó, ha nem forr, éppen csak "remeg" a víz felülete) 5-6 órán keresztül.
    Ha kevesebb az időd, akkor kicsit magasabb lángon 3-4 óra alatt is elkészül, de érdemes rászánnod az időt!
  • Amint kész, a húsokat, csontokat szedd egy külön tálba, majd hagyd a levét 10 percig ülepedni.
    Közben a húsokat szedd megfelelő méretű tányérokba (azokat a részeket, amiket nem tervezel megenni, nem szükséges beletenned, meg fog aludni anélkül is).
    Egy sűrű szűrűn átmerve adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű levet, engedd kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 6-8 órára és már fogyaszthatod is!
    kocsonya kiszedve
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x