Kocsonya

Kocsonya
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A kocsonya, a csontléhez hasonlóan az egyik legjobb étel a keto diéta alatt, rengeteg ásványi anyagot és kollagént tartalmaz.Mi körömmel, csülökkel, csontokkal (pl. farok) és sok fokhagymával szeretjük készíteni. Ízlés szerint bővíthető a recept leves zöldségekkel is.A receptben lévő húsokat is kedved szerint variálhatod, de figyelj arra, hogy elegendő bőrös, csontos hús is kerüljön bele, különben nem fog megkocsonyásodni.
Tápanyag tartalom
Kocsonya
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 351.6
Kalória zsírból: 208
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 23.1g25%
Telített zsírsavak 7.4g
Nátrium 104.4mg5%
Kálium 530.5mg15%
Szénhidrát (bruttó) 6.1g20%
Rost 0.8g3%
Fehérje 28.6g23%
A-vitamin 6.8NE0%
C-vitamin 4.8mg6%
D-vitamin 2.3µg15%
Kalcium 47.3mg5%
Vas 1.5mg8%
Magnézium 36.8mg9%
Szénhidrát (nettó) 5.3g18%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
351.6 kcal
Szénhidrát: 5.3 g
Hozzávalók
- 1000 g sertéscsülök
- 2 db sertésköröm
- 1 fej vöröshagyma (egészben)
- 1 fej fokhagyma (lehet akár kettő is)
- 10 g bors (szemes)
- só
Elkészítés
- Most meg a húsokat, tedd őket egy nagyobb főzőedénybe és engedd fel kb. 6 liter hideg vízzel (de mindenképpen lepje el a húsokat).
- Közepes lángon forrald fel és egy szűrő segítségével szedd le a keletkező habot. Ismételd meg ezt a műveletet ahányszor szükséges.
- Ha már nem habzik, add hozzá egyben a vöröshagymát (a legkülső réteget elszoktuk távolítani), a megpucolt fokhagyma gerezdeket, a bosot és sót ízlés szerint.
- Főzd a kocsonyát alacsony lángon (akkor jó, ha nem forr, éppen csak "remeg" a víz felülete) 5-6 órán keresztül.Ha kevesebb az időd, akkor kicsit magasabb lángon 3-4 óra alatt is elkészül, de érdemes rászánnod az időt!
- Amint kész, a húsokat, csontokat szedd egy külön tálba, majd hagyd a levét 10 percig ülepedni.Közben a húsokat szedd megfelelő méretű tányérokba (azokat a részeket, amiket nem tervezel megenni, nem szükséges beletenned, meg fog aludni anélkül is).Egy sűrű szűrűn átmerve adj hozzá ízlés szerinti mennyiségű levet, engedd kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 6-8 órára és már fogyaszthatod is!