Lágytojás

Lágytojás
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A lágytojás a főtt tojás egy különlegesebb változata, amikor a sárgája még annyira folyós, hogy gyakorlatilag szószként funkcionál a fehérje mellett.Nagyon gyorsan elkészíthető, szinte bármilyen étel mellé szuper köret!
Tápanyag tartalom
Lágytojás
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 251.7
Kalória zsírból: 150
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 16.7g18%
Telített zsírsavak 5.5g
Nátrium 249.9mg11%
Kálium 242.9mg7%
Szénhidrát (bruttó) 1.3g4%
Fehérje 22.1g17%
A-vitamin 950.4NE19%
D-vitamin 3.5µg23%
Kalcium 98.6mg10%
Vas 3.1mg17%
Magnézium 21.1mg5%
Szénhidrát (nettó) 1.3g4%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
251.7 kcal
Szénhidrát: 1.3 g
Hozzávalók
- 4 db tojás
- só
Elkészítés
- Forralj fel egy edényben annyi vizet, ami ellepi majd a tojásokat.Sózd meg jól a vizet, így biztosan nem repednek szét a tojások.
- Helyezd a tojásokat egy kanál segítségével a forrásban lévő vízbe. Főzd őket 5, maximum 6 percig, majd óvatosan szedd ki egy edénybe és engedj rá hideg vizet, hogy ne főljön tovább.Pár perc után szedd le a héját, tedd egy mélyebb tálkába, sózd meg és már fogyaszthatod is.