fbpx

Mandulalisztes palacsinta

Published by ketozis.hu on

mandulalisztes palacsinta

Mandulalisztes palacsinta

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 5 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
mandulalisztes palacsinta
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés15 perc
Összes idő25 perc
Az egyik legjobb keto desszert, amit elkészíthetsz amerikai vagy klasszikus palacsintaként is.
Töltelékként tökéletes illik hozzá az áfonya lekvárunk.
Tápanyag tartalom
Mandulalisztes palacsinta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 300.5 Kalória zsírból: 247
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 27.4g30%
Telített zsírsavak 10.9g
Nátrium 201.5mg9%
Kálium 98.7mg3%
Szénhidrát (bruttó) 5.3g18%
Rost 1.7g7%
Fehérje 10.7g8%
A-vitamin 784.4NE16%
C-vitamin 1.5mg2%
D-vitamin 1.2µg8%
Kalcium 85.7mg9%
Vas 1.5mg8%
Magnézium 7.8mg2%
Szénhidrát (nettó) 3.6g12%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
100 ft/adag
300.5 kcal
Szénhidrát: 3.6 g

Hozzávalók

  • 65 g mandulaliszt
  • 110 g krémsajt
  • 4 db tojás
  • 1 ek eritrit (vagy más keto édesítőszer, ízlés szerint)
  • 1 ek citromlé (lehetőleg frissen facsart)
  • 30 g vaj (vagy kókuszzsír, a sütéshez)

Eszközök

  • Kézi- vagy botmixer

Elkészítés

  • Öntsd a krémsajtot, a mandulalisztet, a citromlevet, az édesítőt és a tojásokat egy edénybe.
    hozzávalók összeöntve
  • Verd fel csomómentesre kézi- vagy botmixer segítségével.
    palacsinta tészta felverve
  • Fogj egy tapadásmentes serpenyőt és közepes lángon melegíts fel benne egy kevés vajat, vagy kókuszzsírt.
    Merőkanál segítségével adj hozzá egy adag (attól függően milyen vastagra szeretnéd) palacsintát.
    palacsinta sütése
  • Süsd a palacsintát kb. 3 percig, amég kellően megsül az egyik oldala, majd fordítsd meg.
    palacsinta megsült
  • Süsd a másik oldalát is, kb. 2 percig.
    Tipp: Két palacsinta sütés között mindig pótold megfelelően a zsíradékot!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x