Mandulalisztes palacsinta

Mandulalisztes palacsinta
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Az egyik legjobb keto desszert, amit elkészíthetsz amerikai vagy klasszikus palacsintaként is.Töltelékként tökéletes illik hozzá az áfonya lekvárunk.
Tápanyag tartalom
Mandulalisztes palacsinta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 300.5
Kalória zsírból: 247
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 27.4g30%
Telített zsírsavak 10.9g
Nátrium 201.5mg9%
Kálium 98.7mg3%
Szénhidrát (bruttó) 5.3g18%
Rost 1.7g7%
Fehérje 10.7g8%
A-vitamin 784.4NE16%
C-vitamin 1.5mg2%
D-vitamin 1.2µg8%
Kalcium 85.7mg9%
Vas 1.5mg8%
Magnézium 7.8mg2%
Szénhidrát (nettó) 3.6g12%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
300.5 kcal
Szénhidrát: 3.6 g
Hozzávalók
- 65 g mandulaliszt
- 110 g krémsajt
- 4 db tojás
- 1 ek eritrit (vagy más keto édesítőszer, ízlés szerint)
- 1 ek citromlé (lehetőleg frissen facsart)
- 30 g vaj (vagy kókuszzsír, a sütéshez)
Eszközök
- Kézi- vagy botmixer
Elkészítés
- Öntsd a krémsajtot, a mandulalisztet, a citromlevet, az édesítőt és a tojásokat egy edénybe.
- Verd fel csomómentesre kézi- vagy botmixer segítségével.
- Fogj egy tapadásmentes serpenyőt és közepes lángon melegíts fel benne egy kevés vajat, vagy kókuszzsírt. Merőkanál segítségével adj hozzá egy adag (attól függően milyen vastagra szeretnéd) palacsintát.
- Süsd a palacsintát kb. 3 percig, amég kellően megsül az egyik oldala, majd fordítsd meg.
- Süsd a másik oldalát is, kb. 2 percig.Tipp: Két palacsinta sütés között mindig pótold megfelelően a zsíradékot!