Mandulás kenyér

Mandulás kenyér
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A ketogén diéta során alapvetően nem fogyasztunk kenyeret, miután a legtöbb olyan ételt sem, amit egyébként rátennénk.Azonban ha mégis úgy érzed, szeretnél egy, az eredetihez hasonló kenyeret enni, akkor ez lesz a tökéletes recept számodra.Kívül ropogós, belül viszont puha, másnap is nagyon finom!
Tápanyag tartalom
Mandulás kenyér
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 201.3
Kalória zsírból: 149
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 16.6g18%
Telített zsírsavak 7g
Nátrium 404.8mg18%
Kálium 80mg2%
Szénhidrát (bruttó) 7.4g25%
Rost 4.2g18%
Fehérje 7.1g6%
A-vitamin 558.3NE11%
D-vitamin 0.8µg5%
Kalcium 204.6mg20%
Vas 1.2mg7%
Magnézium 6.2mg2%
Szénhidrát (nettó) 3.2g11%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
201.3 kcal
Szénhidrát: 3.2 g
Hozzávalók
- 100 g krémsajt (vagy ugyanennyi reszelt mozzarella, mindkettő tökéletes)
- 5 ek mandulaliszt
- 3 ek útifű maghéj
- 3 db tojás
- ½ ek vaj
- 10 g sütőpor
- só
Elkészítés
- Fogj egy keverőtálat és tedd bele az összes hozzávalót. Tipp: A vajat érdemes mikróban megolvasztani.
- Alaposan keverd össze egy kanál segítségével, majd a kezeddel is dolgozd át (mintha dagasztanád), hogy kicsit meglevegősödjön. Ha még túl lágynak találod a tésztát, akkor adj hozzá még egy kevés mandulalisztet, vagy útifű maghéjat!Ezután engedd 10-15 percig pihenni.
- Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra (mehet légkeveréssel is) és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, vagy vékonyan vajazd meg.
- Süsd a kenyeret 30-40 percig, majd zárd el a sütőt, de még kb. 15 percig ne nyisd ki az ajtaját, különben össze eshet a kenyered.Ha letelt a pihentetési idő, nyugodtan vedd ki és már melegen is eheted, de kihűlve lesz az igazi!
Hány gramm 1 adag ebből?