fbpx

Mandulás kenyér

Published by ketozis.hu on

Mandulás kenyér

Mandulás kenyér

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 26 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Mandulás kenyér
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés35 perc
Összes idő50 perc
A ketogén diéta során alapvetően nem fogyasztunk kenyeret, miután a legtöbb olyan ételt sem, amit egyébként rátennénk.
Azonban ha mégis úgy érzed, szeretnél egy, az eredetihez hasonló kenyeret enni, akkor ez lesz a tökéletes recept számodra.
Kívül ropogós, belül viszont puha, másnap is nagyon finom!
Tápanyag tartalom
Mandulás kenyér
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 201.3 Kalória zsírból: 149
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 16.6g18%
Telített zsírsavak 7g
Nátrium 404.8mg18%
Kálium 80mg2%
Szénhidrát (bruttó) 7.4g25%
Rost 4.2g18%
Fehérje 7.1g6%
A-vitamin 558.3NE11%
D-vitamin 0.8µg5%
Kalcium 204.6mg20%
Vas 1.2mg7%
Magnézium 6.2mg2%
Szénhidrát (nettó) 3.2g11%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
150 ft/adag
201.3 kcal
Szénhidrát: 3.2 g

Hozzávalók

  • 100 g krémsajt (vagy ugyanennyi reszelt mozzarella, mindkettő tökéletes)
  • 5 ek mandulaliszt
  • 3 ek útifű maghéj
  • 3 db tojás
  • ½ ek vaj
  • 10 g sütőpor

Elkészítés

  • Fogj egy keverőtálat és tedd bele az összes hozzávalót.
    Tipp: A vajat érdemes mikróban megolvasztani.
    hozzávalók összeöntve
  • Alaposan keverd össze egy kanál segítségével, majd a kezeddel is dolgozd át (mintha dagasztanád), hogy kicsit meglevegősödjön.
    Ha még túl lágynak találod a tésztát, akkor adj hozzá még egy kevés mandulalisztet, vagy útifű maghéjat!
    Ezután engedd 10-15 percig pihenni.
  • Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra (mehet légkeveréssel is) és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, vagy vékonyan vajazd meg.
    kenyér tepsiben
  • Süsd a kenyeret 30-40 percig, majd zárd el a sütőt, de még kb. 15 percig ne nyisd ki az ajtaját, különben össze eshet a kenyered.
    Ha letelt a pihentetési idő, nyugodtan vedd ki és már melegen is eheted, de kihűlve lesz az igazi!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
robiblog
robiblog
1 éve

Hány gramm 1 adag ebből?

Szűcs Gergő
Válasz  robiblog
1 éve

Kb 50-70 gramm.

Miami Cristin
Miami Cristin
11 hónapja

Szuper recept!

Ferenc Boruzs
Ferenc Boruzs
6 hónapja

Nekem nem jött fel ilyen szépen mit csiltam vajon rosszul?

4
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x