fbpx

Mascarponés palacsinta

Published by ketozis.hu on

mascarpone palacsinta

Mascarponés palacsinta

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 29 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
mascarpone palacsinta
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület5 perc
Főzés/Sütés10 perc
Összes idő15 perc
Többféle keto palacsinta recept is létezik, most egy lágy, krémes jellegű változatot mutatunk be.
A palacsinta lelkét a mascarpone adja, így az íze semleges marad!
Készítheted édesítőszer nélkül, ekkor kiváló alapul szolgál sós, húsos, töltött palacsinta receptekhez, vagy édesítve, klasszikus desszertként!
Tápanyag tartalom
Mascarponés palacsinta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 300.8 Kalória zsírból: 239
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 26.5g29%
Telített zsírsavak 16.3g
Nátrium 110.3mg5%
Kálium 91.1mg3%
Szénhidrát (bruttó) 5.7g19%
Rost 3g13%
Fehérje 10.4g8%
A-vitamin 776.4NE16%
D-vitamin 1.3µg9%
Kalcium 92mg9%
Vas 1.3mg7%
Magnézium 7.9mg2%
Szénhidrát (nettó) 2.7g9%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
150 ft/adag
300.8 kcal
Szénhidrát: 2.7 g

Hozzávalók

  • 60 g mascarpone
  • 30 g vaj
  • 3 db tojás
  • 2 tk útifű maghéj
  • 1 tk fahéj (ízlés szerint)
  • 3 ek eritrit (vagy keto édesítő, ízlés szerint)
  • 15 g kókuszzsír (a sütéshez)

Eszközök

  • Botmixer

Elkészítés

  • Olvaszd fel a vajat mikrohullámú sütőben.
    vaj felolvasztása
  • Add hozzá az összes többi hozzávalót, a kókuszzsír kivételével.
    Tipp: A tojást érdemes először egy külön edénybe felütnöd, így az esetleges héj darabokat sokkal egyszerűbb lesz eltávolítanod.
    hozzávalók összeöntve
  • Botmixer segítségével alaposan verd fel a palacsinta alapot.
    palacsinta tészta összeturmixolva
  • Hevíts fel kb. 1 teáskanálnyi kókuszzsírt egy tapadásmentes serpenyőben (ha van, akkor palacsinta sütőben).
    Tipp: Minden palacsinta sütése előtt pótold megfelelően a kókuszzsírt!
    kókuszzsír melegszik
  • Merőkanál segítségével tegyél a tepsibe egy adag palacsinta alapot. Ügyelj rá, hogy ne legyen se túl vastag, se túl vékony, mert mind a két esetben nehéz lesz megfordítanod!
    Tipp: Körkörös mozdulatokkal próbáld rögtön egyenletesen eloszlatni a tésztát, miközben öntöd a serpenyőbe.
    palacsinta sül
  • Süsd nagyjából 2-3 percig az egyik oldalát, majd egy spatulával alányúlva győzödj meg róla, hogy az már megsült. Ekkor fordítsd meg a túlsó oldalára, de annak már csak fele ennyi időre lesz szüksége, hogy elkészüljön!
    palacsinta megsült
  • Amennyiben édesítőszer nélkül készíted, bármilyen sós, húsos töltelék jól megy hozzá.
    Desszert palacsinta esetén fahéjas, kakaós, diós, esetleg bogyós gyümölcsös (áfonya, szeder, ribizli) töltetéket ajánlunk!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
a3relia
a3relia
9 hónapja

5 stars
Egy tojással többet tettem bele, és 1.5 teáskanál mandula lisztet, és tökéletes lett. A tészta homogén lett, és a magliszt alapú tésztákkal ellentétben nem esik darabokra, amikor megfordítom.

Andrea Albert
Andrea Albert
4 hónapja

5 stars
Nekem ez a recept is tökéletesen sikerül, finom !☺️

2
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x