Mustáros sertéstarja

Mustáros sertéstarja
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A sertéstarja az egyik legomlósabb, legzsírosabb sertéshús.Lassan sütve és jól fűszerezve egy igazán omlós, puha végeredményt kaphatsz.Mellé egy könnyed, gyors köret ajánlott (párolt zöldség, sajtos brokkoli).
Tápanyag tartalom
Mustáros sertéstarja
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 411
Kalória zsírból: 196
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 21.8g24%
Telített zsírsavak 7.6g
Nátrium 291.2mg13%
Kálium 902.4mg26%
Szénhidrát (bruttó) 2.9g10%
Rost 1.2g5%
Fehérje 48g38%
A-vitamin 21.3NE0%
C-vitamin 0.9mg1%
D-vitamin 1.7µg11%
Kalcium 71.1mg7%
Vas 3.8mg21%
Magnézium 69.7mg17%
Szénhidrát (nettó) 1.7g6%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
411 kcal
Szénhidrát: 1.7 g
Hozzávalók
- 1000 g sertéstarja (lehetőleg csontos)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek mustár
- 2 ek zsír (sütéshez)
- 1 ek mustármag
- 1 ek oregánó
- só
- bors
Elkészítés
- Vágd ujjnyi vastag szeletekre a húst, jól mosd meg, majd töröld papírtörlővel szárazra.
- Kend meg mindkét oldalát mustárral, majd szórd meg borssal, oregánóval, fokhagymával, és mustármaggal.
- Tedd a bepácolt húst egy lefedhető tálba és hagyd 1 napig, de legalább pár óráig pihenni a hűtőben.
- Kenj ki egy tepsit zsírral, szórd meg a tarja szeleteket sóval és tedd őket a tepsibe (ha sütés előtt sózod meg a húst puhább marad).
- Süsd fólia alatt, előmelegített sütőben 130 fokon kb. 210 percig (3.5 óra). Ízlés szerint sütheted még lassabban, vagy idő hiányában gyorsabban is (pl. 200 fokon, kb. 90 percig).