fbpx

Omlett

Published by ketozis.hu on

omlett

Omlett

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 8 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
omlett
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület5 perc
Főzés/Sütés8 perc
Összes idő13 perc
Ha már unod a rántottát és valami különlegesebbre vágysz!
Egy jó omlett titka a lassú sütés általi lágy, folyós belső, amit egy kellően átsütött külső réteg vesz körül.
Az omlett tetejére végtelen mennyiségben kombinálható fűszert, felvágottat, sajtot, zöldséget tehetsz, így minden készítéskor új variációkkal tudsz előállni!
Tápanyag tartalom
Omlett
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 374.6 Kalória zsírból: 250
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 27.8g30%
Telített zsírsavak 13.3g
Nátrium 536.6mg23%
Kálium 220.2mg6%
Szénhidrát (bruttó) 2g7%
Fehérje 27.7g22%
A-vitamin 1175.8NE24%
D-vitamin 2.8µg19%
Kalcium 326.4mg33%
Vas 2.5mg14%
Magnézium 25.8mg6%
Szénhidrát (nettó) 2g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

1 adag
250 ft/adag
374.6 kcal
Szénhidrát: 2 g

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 10 g vaj
  • 50 g sajt (pl. ementáli, gouda)
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  • Üsd fel a tojásokat egy kisebb tálba, sózd, borsozd és szórj rá egy kevés petrezselymet is.
  • Villával verd fel amíg szétmegy a sárgája.
  • Olvassz egy teáskanálnyi vajat egy serpenyőben, ha elolvadt, mehet rá a tojás.
  • Alacsony(!) lángon kevergesd, amikor már csak kicsit folyik a tojás, simítsd el egyenletesen és reszelj rá sajtot.
  • Hajtsd félbe óvatosan ha elolvadt a sajt (vagy hajtogatasd palacsinta alakúra), süsd még egy fél percig és már tálalhatod is!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x