fbpx

Paradicsomos húsgombóc

Published by Szűcs Gergő on

paradicsomos húsgolyók

Paradicsomos húsgombóc

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 4 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
paradicsomos húsgolyók
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület30 perc
Főzés/Sütés20 perc
Összes idő50 perc
Puha, szaftos és paradicsomos!
Szerintünk az egyik legfinomabb húsgolyó, minél kevesebb paradicsomot használsz hozzá annál "ketóbb" lesz.
Tápanyag tartalom
Paradicsomos húsgombóc
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 610.1 Kalória zsírból: 409
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 45.4g49%
Telített zsírsavak 19.3g
Tanszzsír 2.1g
Nátrium 640.4mg28%
Kálium 800.3mg23%
Szénhidrát (bruttó) 12.2g41%
Rost 3.3g14%
Fehérje 36g28%
A-vitamin 890.4NE18%
C-vitamin 6.8mg8%
D-vitamin 0.4µg3%
Kalcium 234mg23%
Vas 4.2mg23%
Magnézium 40.5mg10%
Szénhidrát (nettó) 8.9g30%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
420 ft/adag
610.1 kcal
Szénhidrát: 8.9 g

Hozzávalók

Szószhoz
  • 500 g paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk petrezselyem
Húsgolyó
  • 1000 g darált hús
  • 80 g parmezán
  • 100 ml tejszín
  • 4 ek petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zsír (a sütéshez)

Elkészítés

  • Egy nagyobb tálba tedd bele a húsgolyó hozzávalóit (ha olyan levest készítesz amibe illik a húsgolyó, nyugodtan duplázd meg a hozzávalókat, és ugyanez mehet a levesbe is.)
    húsgolyó hozzávalói
  • Kézzel jól dolgozd össze a húsos keveréket, pici olívaolajjal befújhatod a kezed hogy könnyebb legyen gyúrni.
    húsgolyó alap összekeverve
  • Formázz a kezeddel nagyjából egyforma gombócokat.
    húsgolyó formázva
  • Egy nagyobb serpenyőben süsd aranybarnára a golyókat egy kis zsíron.
    húsgolyó serpenyőben
  • Amikor mind szép aranybarnára sült, tedd félre őket.
    húsgolyó sül
  • Melegítsd meg a paradicsompürét, majd add hozzá a fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, és petrezselymet.
    paradicsomos alap készül
  • Ha rottyant egyet mehetnek hozzá a húsgolyók.
    paradicsom hozzáadva
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Rozália Zainkó
Rozália Zainkó
4 hónapja

5 stars
Nagyon finom kisfiamnak készítettem el és nagyon ízlet neki. Köszönöm a receptet.

Szilvia Tamás
Szilvia Tamás
3 hónapja

5 stars
Nagyon nagyon finom! Csemege uborkával ette a férjem. Köszönöm a receptet!

2
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x