fbpx

Pirított máj

Published by ketozis.hu on

pirított máj

Pirított máj

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 8 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
pirított máj
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés10 perc
Összes idő20 perc
Mint a legtöbb belsőség a máj is szuper egészséges, rengeteg A- és D-vitamin, vas, cink és egyéb mikro tápanyag található meg benne.
A pirított májat készítheted bármilyen alapanyagból (sertés, csirke, marha, borjú, kacsa...), mindig egy pár perc alatt elkészíthető, igazán finom és puha, gyakorlatilag szénhidrátmentes, tökéletes keto végeredményt fogsz kapni.
Ha egy kicsit "üresnek" találod a receptet, akkor próbáld ki a hagymás reszelt májunkat!
Tápanyag tartalom
Pirított máj
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 521.8 Kalória zsírból: 333
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 37g40%
Telített zsírsavak 13.7g
Nátrium 215mg9%
Kálium 575mg16%
Szénhidrát (bruttó) 1.8g6%
Fehérje 42.3g33%
A-vitamin 27695NE554%
C-vitamin 44.8mg54%
D-vitamin 0.6µg4%
Kalcium 20mg2%
Vas 22.5mg125%
Magnézium 47.5mg12%
Szénhidrát (nettó) 1.8g6%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
300 ft/adag
521.8 kcal
Szénhidrát: 1.8 g

Hozzávalók

  • 500 g máj (válaszd a kedvenced)
  • 50 g szalonna (a fele most kolozsvári lett)

Elkészítés

  • Mosd meg és tisztítsd meg az epétől, hártyától a májat, majd vágd ujjnyi vastag szeletekre, darabokra.
    Tipp: Egy szűrű segítségével csöpögtesd le a felesleges nedvességet és ha időd engedi, várd meg még szobahőmérsékletűre melegszik, így kevésbé fog fröcskölni és jobban átsül.
    máj megtisztítva
  • Pirítsd meg közepes lángon a szalonnát.
    szalonnák pirulnak
  • Ha elkészült, kapcsold a legnagyobb fokozatra a tűzhelyet.
    szalonna megpirulva
  • Süsd a májat, szinte folyamatosan kevergetve, kb. 7-10 percig, ízlés szerint.
    Tipp: Érdemes a 7. perc után megkóstolni, ilyenkor már biztosan nem lesz nyers.
    Tipp: A sót csak a legvégén add hozzá (különben kemény lesz a máj), miután levetted a tűzhelyről, vagy akár közvetlenül tálaláskor.
    máj pirul
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x