fbpx

Rakott padlizsán

Published by ketozis.hu on

rakott padlizsán

Rakott padlizsán

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 10 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
rakott padlizsán
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés30 perc
Összes idő40 perc
A vékony szeletekre vágott, elősütött padlizsán tökéletes alapot képez bármilyen feltétnek.
Most egy bolognai ízvilágú, húsos-sajtos változatot mutatunk be, amelyből biztosan nem fog maradni a tányéron!
Engedd szabadjára a fantáziád, adj hozzá gombát, kolbászt, paradicsomos szósz helyett csináld gomolya sajttal vagy juhtúróval! A lehetőség száma korlátlan.
Tápanyag tartalom
Rakott padlizsán
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 638.1 Kalória zsírból: 414
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 46g50%
Telített zsírsavak 17.9g
Nátrium 328mg14%
Kálium 1116mg32%
Szénhidrát (bruttó) 17.9g60%
Rost 7.9g33%
Fehérje 38.9g31%
A-vitamin 569.8NE11%
C-vitamin 11.1mg13%
D-vitamin 0.3µg2%
Kalcium 239.8mg24%
Vas 4.3mg24%
Magnézium 74.8mg19%
Szénhidrát (nettó) 10g33%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
300 ft/adag
638.1 kcal
Szénhidrát: 10 g

Hozzávalók

  • 1000 g darált hús
  • 3 db padlizsán (közepes)
  • 200 g sajt (reszelt)
  • 200 ml paradicsom szósz (cukor nélkül)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • bors

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Mosd meg a padlizsánokat, vágd őket kb. 1 cm-es szeletekre, majd kend meg mindkét oldalát olívaolajjal.
  • Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezd rá a padlizsánokat szorosan egymás mellé és tedd a sütőbe 20 percre.
  • Aprítsd fel a vöröshagymát és párold üvegesre.
  • Add hozzá a darálthúst, sózd, borsozd és nyomó segítségével tedd hozzá a fokhagymát is. Kevergesd sűrűn amíg a hús mindenhol nem fehéredik ki és levet nem ereszt.
  • Add hozzá a paradicsom szószt és az oregánót, amint elfőtte a levét. Figyelj rá, hogy olyat vásárolj, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
  • Keverd el alaposan a szósszal és hagyd főni kb. 10 percig.
  • Ha megsültek a padlizsánok, a bolognait helyezd a padlizsán szeletekre. Szórj a tetejére reszelt sajtot és még egy kevés oregánót.
  • Tedd vissza a forró sütőbe és nagyjából 10 perc alatt készre sül.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

1 Komment
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Erika Varga
Erika Varga
5 hónapja

Nem tudom, hogy a besamel mártást lehet-e ketosan megcsinálni, de anélkül is finom lett. Köszönöm a receptet.

1
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x