fbpx

Rozé kacsamell

Published by ketozis.hu on

rozé kacsamell

Rozé kacsamell

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 2 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
rozé kacsamell
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés20 perc
Összes idő30 perc
A rozé kacsamell igazán különleges, de mégis nagyon egyszerűen elkészíthető.
Fontos, hogy friss húsból készítsd és az egyik oldalán ott legyen a szép, vastag zsír réteg, így omlós és szaftos lesz a belseje!
Köretként vajon pirított kelbimbót ajánlunk hozzá!
Tápanyag tartalom
Rozé kacsamell
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 520.7 Kalória zsírból: 226
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 25.1g27%
Telített zsírsavak 8.5g
Nátrium 199.5mg9%
Kálium 938mg27%
Fehérje 69.3g55%
A-vitamin 185.5NE4%
C-vitamin 21.7mg26%
D-vitamin 0.3µg2%
Kalcium 10.5mg1%
Vas 15.8mg88%
Magnézium 77mg19%
Szénhidrát (nettó) 0g0%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
800 ft/adag
520.7 kcal
Szénhidrát: 0 g

Hozzávalók

  • 700 g kacsamell (bőrös)
  • 20 g zsír (ha van, akkor kacsa)
  • bors

Elkészítés

  • Mosd meg, majd töröld szárazra a kacsamelleket.
    kacsa megmosva
  • Irdald be a bőrüket egy jó éles késsel, de vigyázz, hogy a húsba ne vágj bele!
    kacsa beirdalás
  • Alaposan sózd és borsozd a húsos oldalát.
    kacsa fűszerezés
  • Közepes lángon, olvaszd fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben (ha van, használj öntöttvasat, amit be is tehetsz utána a sütőbe), majd tedd bele a kacsamelleket a bőrös oldallal lefelé.
    Süsd kb. 6-8 percig, amíg aranybarna nem lesz!
    kacsa sütése
  • Fordítsd meg a húsokat és kb. 30-60 másodperc alatt süss egy vékony kérget a másik oldalra is.
    Ha nagyon vastagok, akkor egy hús villa segítségével az oldalát is érdemes picit megpirítani.
    kacsa fordítás
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, légkeverés nélkül.
    Ha nem sütő kompatibilis a serpenyőd, akkor tedd át egy kizsírozott tepsibe a kacsamelleket, a húsos oldalukkal lefelé.
    Süsd 13-17 percig, attól függően, mennyire szereted, ha rózsaszín marad a hús belseje (kezdésnek 15 percet ajánlunk, majd a következő sütés idejét ízlés szerint változtasd meg).
    Ha elkészült, még legalább 10 percig hagyd pihenni a húst, így marad igazán szaftos.
    kacsa megsülve
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Tímea Demiral-Gyutai
Tímea Demiral-Gyutai
1 éve

5 stars
En is hasonloan szoktam kesziteni, csak nem hasznalok plusz zsirt, nem husvillaval, hanem csipesszel forditom meg, nehogy megszurjam a hust. Illetve a vegen lefedve pihentetem. 🙂

Éva Kelemen
Éva Kelemen
1 éve

Hiányzik a szénhidrát mennyiség!

Szűcs Gergő
Válasz  Éva Kelemen
1 éve

Kedves Éva! Nem hiányzik, hanem egyáltalán nincs benne. 🙂
A tápérték kalkuláció automatikusan készül el a hozzávalók listája alapján, így sajnos az ilyen esetekben meg sem jelenik az érték.

3
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x