fbpx

Sajt csipsz

Published by ketozis.hu on

sajt csipsz

Sajt csipsz

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 10 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
sajt csipsz
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület2 perc
Főzés/Sütés8 perc
Összes idő10 perc
Igazán finom, ropogós, 10 perc alatt összedobható harapnivaló.
Elkészíthető a legtöbb sajt féléből (trappista, parmezán, cheddar), vagy akár azok keverékéből is.
Köretként is jól használható, például levesekhez.
Tápanyag tartalom
Sajt csipsz
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 300 Kalória zsírból: 202
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 22.4g24%
Telített zsírsavak 13.2g
Nátrium 627mg27%
Kálium 76mg2%
Szénhidrát (bruttó) 2.2g7%
Fehérje 22.2g17%
A-vitamin 676NE14%
D-vitamin 0.4µg3%
Kalcium 505mg51%
Vas 0.4mg2%
Magnézium 20mg5%
Szénhidrát (nettó) 2.2g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

2 adag
200 ft/adag
300 kcal
Szénhidrát: 2.2 g

Hozzávalók

  • 200 g sajt (pl. ementáli, gouda, edámi)
  • 40 g kolbász (vagy ízlés szerint szalonna, felvágott, zöldség)
  • oregánó (vagy ízlés szerint más fűszerek)

Eszközök

  • Sajt reszelő

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.
    sütőpapírral bélelt tepsi
  • Ha van otthon, akkor használhatsz szilikonos sütőlapot is (ekkor a sajt puhább marad, kevésbé lesz ropogós, mivel nem szívja el a zsírt mint a sütőpapír), ezen biztosan nem fog letapadni a sajt!
    sajt szilikon sütőlapon
  • Reszeld le a sajto(ka)t és a kívánt végeredmény szerint formázva tedd a sütőpapírra. A kupacok ne legyenek vastagok és hagyj közöttük elég helyet, hogy az olvadás közben ne érjenek össze.
    sajt szétosztva a tepsiben
  • Fűszerezd ízlés szerint (például oregánóval), vagy adj hozzá bármilyen apró feltétet (felvágott, zöldség stb).
    sajt feltétek
  • Süsd a forró sütőben nagyjából 6-8 percig. Sajtonként változó a sütési idő, 4-5 perc után ajánlott folyamatosan figyelned és kivenni amint kész.
  • Engedd legalább 5 percet hűlni (egyébként is finomabb, roppanósabb mint melegen), így sokkal könnyebb lesz a sütőpapírról leszedned. Egy vékony kés ebben sokat segíthet.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x