fbpx

Sajtos baconos zöld spárga

Published by ketozis.hu on

sajtos baconos zöld spárga

Sajtos baconos zöld spárga

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 2 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
sajtos baconos zöld spárga
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés15 perc
Összes idő25 perc
A zöld spárga az egyik legjobb zöldség a ketogén diéta során.
Most egy gyorsan elkészíthető, elsősorban húsok mellé, köretként ajánlott változatot mutatunk be, sok baconnel és sajttal!
Amennyiben teheted, készítsd el fa tüzelésű grillen!
Ha nem fogyasztasz tejterméket, nyugodtan hagyd el a sajtot és akár körbe is tekerheted a bacont a spárgákon adagonként.
Tápérték szempontjából a fehér spárga is ugyanilyen jó lenne, azonban szerintünk az íze sokkal rosszabb (persze neked lehet, hogy pont az fog jobban ízleni, érdemes lehet kipróbálnod).
Tápanyag tartalom
Sajtos baconos zöld spárga
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 300.4 Kalória zsírból: 236
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 26.2g28%
Telített zsírsavak 8.1g
Nátrium 325.3mg14%
Kálium 330mg9%
Szénhidrát (bruttó) 6.5g22%
Rost 2.6g11%
Fehérje 11.6g9%
A-vitamin 1114NE22%
C-vitamin 7.7mg9%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 160.3mg16%
Vas 2.9mg16%
Magnézium 25.5mg6%
Szénhidrát (nettó) 3.9g13%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
200 ft/adag
300.4 kcal
Szénhidrát: 3.9 g

Hozzávalók

  • 500 g zöld spárga (ha szereted, lehet fehér is)
  • 100 g bacon
  • 100 g mozzarella (természetese használhatsz más féle sajtot is)
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
    Tipp: Amennyiben teheted, készítsd el fa tüzelésű grillen, ilyenkor viszont a sajtot jobb ha elhagyod, hiszen le fog olvadni róla sütés közben!
  • Távolítsd el a spárga fás végét (a vastagabbikat), majd mosd meg őket.
    spárga tisztítása
  • Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és helyezd bele szorosan a spárgákat.
    spárga tepsiben
  • Öntsd az olívaolajat egy kisebb tálba, majd törd hozzá a megtisztított fokhagyma gerezdeket.
    fokhagymás olaj
  • Kend el egyenletesen (pl. egy szilikon ecset segítségével) a fokhagymás olajat a spárgákon.
    spárga megkenve
  • Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tedd 8 percre a forró sütőbe.
  • Ha letelt az idő, vedd ki a sütőből és tedd rá a bacon csíkokat, illetve a sajtot.
    bacon és sajt a spárgán
  • Tedd vissza a sütőbe további 8-10 percre (amíg a sajt meg nem pirul) és már tálalhatod is!
    spárga megsütve
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x