Sajtos brokkolis rakott karfiol

Sajtos brokkolis rakott karfiol
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Gyorsan elkészíthető, ízletes egytálétel.Készíthető hússal és anélkül is, ha egy vega receptet szeretnél.A brokkoli és a sajtkrém egy igazán finom, krémes állagot ad az ételnek.
Tápanyag tartalom
Sajtos brokkolis rakott karfiol
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 581.5
Kalória zsírból: 420
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 46.7g51%
Telített zsírsavak 23.9g
Nátrium 404.4mg18%
Kálium 1024mg29%
Szénhidrát (bruttó) 15.9g53%
Rost 5.1g21%
Fehérje 27.7g22%
A-vitamin 1522NE30%
C-vitamin 140.3mg170%
D-vitamin 0.6µg4%
Kalcium 265.4mg27%
Vas 3mg17%
Magnézium 63.5mg16%
Szénhidrát (nettó) 10.8g36%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
581.5 kcal
Szénhidrát: 10.8 g
Hozzávalók
- 1000 g karfiol (fagyasztott is jó)
- 400 g brokkoli (fagyasztott is jó)
- 500 g darált hús
- 200 g krémsajt
- 150 g sajt (zsírosabb féle, reszelve)
- 200 ml habtejszín (legalább 30%-os)
- 50 g vaj
- 30 g zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Eszközök
- Botmixer
Elkészítés
- Szedd rózsáira a brokkolit és a karfiolt (ha nem fagyasztott) és jól mosd meg.
- Helyezd egy nagyobb fazékba, öntsd fel vízzel, adj hozzá sót és főzd addig amíg egy kicsit megpuhul. Főzés közben ellenőrizzük egy villával, nehogy túl főzzük.
- Pirítsd meg a darálthúst egy serpenyőben a zsíron, sózd, borsozd.
- Ha megfőtt a karfiol és a brokkoli, öntsd le róla a vizet.
- Vajazz ki egy tepsit és helyezd bele a karfiol fejeket, ha még kell, sózd, borsozd.
- Tedd egy nagyobb tálba a brokkolit, add hozzá a habtejszínt, a krémsajtot és a két gerezd fokhagymát, majd egy botmixer segítségével pépesítd.
- Keverd el a darálthúst a brokkolis krémmel és öntsd az egészet a karfiolokra, a tetejét szórd meg sajttal.
- Előmelegített sütőben süsd 30 percig 180 fokon, amíg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
Ez nagyon jóóóóó!!!
finom és egyszerű elkészíteni 🙂