fbpx

Sajtos kelbimbó

Published by ketozis.hu on

sajtos kelbimbó

Sajtos kelbimbó

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 3 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
sajtos kelbimbó
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés50 perc
Összes idő1 óra
Nagyszerű köret főként sülthúsok mellé.
Tele van C-, K- és E-vitaminnal, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.
Készítheted bármilyen sajttal, vagy adhatsz hozzá akár más zöldséget is.
Próbáld ki a kedvenc sertéstarjánkkal: https://ketozis.hu/recept/mustaros-sertestarja/
Tápanyag tartalom
Sajtos kelbimbó
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 131 Kalória zsírból: 49
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 5.4g6%
Telített zsírsavak 2g
Nátrium 150.5mg7%
Kálium 654.6mg19%
Szénhidrát (bruttó) 15.7g52%
Rost 6.4g27%
Fehérje 8.8g7%
A-vitamin 1333.7NE27%
C-vitamin 142.5mg173%
Kalcium 154.4mg15%
Vas 2.4mg13%
Magnézium 41.2mg10%
Szénhidrát (nettó) 9.3g31%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
350 ft/adag
131 kcal
Szénhidrát: 9.3 g

Hozzávalók

  • 1000 g kelbimbó
  • 30 g mozzarella
  • 30 g parmezán
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 tk kakukkfű
  • bors

Elkészítés

  • Önts vizet egy nagyobb lábasba, sózd meg és tedd bele a kelbimbót (csak annyi vizet önts rá ami épp ellepi a kelbimbót).
    brokkoli főzése
  • Forrás után 8-10 percig főzd, majd öntsd le a vízet a kelbimbóról.
  • Készíts elő egy közepes méretű tepsit, öntsd bele a kelbimbót és locsold meg olívaolajjal.
    brokkoli tepsiben
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Kicsit nyomd szét a kelbimbókat egy nagyobb bögre aljával (ne túl erősen, csak épphogy kicsit laposabb legyen).
    brokkoli összenyomása
  • Szórd meg kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal és nyomd rá a fokhagymát. Keverd el a fűszert rajta egyenletesen.
  • Szórj a tetejére parmezán sajtot és mozzarellát.
  • Tedd az előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
    megsült brokkoli
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x