Sajtos kelbimbó

Sajtos kelbimbó
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Nagyszerű köret főként sülthúsok mellé.Tele van C-, K- és E-vitaminnal, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.Készítheted bármilyen sajttal, vagy adhatsz hozzá akár más zöldséget is.Próbáld ki a kedvenc sertéstarjánkkal: https://ketozis.hu/recept/mustaros-sertestarja/
Tápanyag tartalom
Sajtos kelbimbó
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 131
Kalória zsírból: 49
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 5.4g6%
Telített zsírsavak 2g
Nátrium 150.5mg7%
Kálium 654.6mg19%
Szénhidrát (bruttó) 15.7g52%
Rost 6.4g27%
Fehérje 8.8g7%
A-vitamin 1333.7NE27%
C-vitamin 142.5mg173%
Kalcium 154.4mg15%
Vas 2.4mg13%
Magnézium 41.2mg10%
Szénhidrát (nettó) 9.3g31%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
131 kcal
Szénhidrát: 9.3 g
Hozzávalók
- 1000 g kelbimbó
- 30 g mozzarella
- 30 g parmezán
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés
- Önts vizet egy nagyobb lábasba, sózd meg és tedd bele a kelbimbót (csak annyi vizet önts rá ami épp ellepi a kelbimbót).
- Forrás után 8-10 percig főzd, majd öntsd le a vízet a kelbimbóról.
- Készíts elő egy közepes méretű tepsit, öntsd bele a kelbimbót és locsold meg olívaolajjal.
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Kicsit nyomd szét a kelbimbókat egy nagyobb bögre aljával (ne túl erősen, csak épphogy kicsit laposabb legyen).
- Szórd meg kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal és nyomd rá a fokhagymát. Keverd el a fűszert rajta egyenletesen.
- Szórj a tetejére parmezán sajtot és mozzarellát.
- Tedd az előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz.