fbpx

Spárga baconnel és pulykacombbal

Published by ketozis.hu on

Spárga baconnel és pulykacombbal

Spárga baconnel és pulykacombbal

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 2 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Spárga baconnel és pulykacombbal
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület30 perc
Főzés/Sütés1 óra 15 perc
Összes idő1 óra 45 perc
A ketogén diétába nagyon jól passzoló, laktató főétel.
A pulykahúst nyugodtan cserélheted bármi másra és további zöldségeket is adhatsz a recepthez.
Tápanyag tartalom
Spárga baconnel és pulykacombbal
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 750.6 Kalória zsírból: 581
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 64.5g70%
Telített zsírsavak 32.9g
Nátrium 938.8mg41%
Kálium 884.3mg25%
Szénhidrát (bruttó) 11.7g39%
Rost 4.2g18%
Fehérje 34.3g27%
A-vitamin 2649.2NE53%
C-vitamin 11.5mg14%
D-vitamin 1.1µg7%
Kalcium 256.2mg26%
Vas 5.4mg30%
Magnézium 57.7mg14%
Szénhidrát (nettó) 7.5g25%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
550 ft/adag
750.6 kcal
Szénhidrát: 7.5 g

Hozzávalók

  • 1000 g zöld spárga
  • 500 g pulykacomb (vagy bármilyen más hús)
  • 400 g gomba
  • 200 g bacon
  • 200 g sajt (zsírosabb fajta)
  • 300 ml habtejszín (legalább 30%-os)
  • 100 g vaj (legalább 30%-os)
  • 30 g zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom (facsart leve)
  • oregánó
  • bors

Elkészítés

  • Mosd meg a húst, sózd, borsozd és ha teheted, hagyd egy estére a hűtőben pácolódni.
  • Mosd meg a spárgát. hámozd meg és vágd 2-3 centiméteres darabokra.
  • Főzd sós, forrásban lévő vízben 5-6 percig, majd szűrd le és tedd félre.
  • Párold meg a húst egy serpenyőben, zsíron, fedő alatt. Ha elfőtte a levét, önts hozzá fél dl vizet és párold tovább még 20 percig.
  • Közben egy másik edényben alacsony lángon melegítsd fel a tejszínt és a vajat. Add hozzá a fokhagymát, sót és borsot ízlés szerint, majd keverd csomómentesre.
  • Add a húshoz a gombát és párold 15 percig együtt.
  • Ha elfőtt a gomba leve, add hozzá a spárgát és a kikevert mártást, majd a citromlevet és az oregánót. Forgasd jól össze és főzd még 5 percig.
  • Közben készíts elő egy tepsit, zsírozd ki az alját (vagy tegyél alulra is bacont).
  • Öntsd át a serpenyőből a tepsibe az ételt, a tetejére tegyél pár szelet bacont és szórd meg sajttal.
  • Süsd készre 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x