Spenótos tekercs

Spenótos tekercs
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A spenót rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, az egyik legegészségesebb zöldség.Ebben a receptben egy különleges köretet mutatunk be, ricottával és fekete erdei sonkával töltve.Mi elsősorban halak, könnyű húsok mellé ajánljuk.
Tápanyag tartalom
Spenótos tekercs
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 156.4
Kalória zsírból: 91
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 10.1g11%
Telített zsírsavak 4.8g
Nátrium 399mg17%
Kálium 473.9mg14%
Szénhidrát (bruttó) 3.6g12%
Rost 1.5g6%
Fehérje 13.3g10%
A-vitamin 6529.5NE131%
C-vitamin 18.9mg23%
D-vitamin 0.6µg4%
Kalcium 191.9mg19%
Vas 2.4mg13%
Magnézium 63.2mg16%
Szénhidrát (nettó) 2.1g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
156.4 kcal
Szénhidrát: 2.1 g
Hozzávalók
- 400 g bébispenót
- 100 g sonka
- 100 g ricotta
- 50 g sajt (reszelve, pl. ementáli, gouda)
- 20 g parmezán
- 3 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Mosd meg a spenótot, és szeleteld apróra.
- Verd fel habosra a három tojást, sózd és borsozd ízlés szerint. Ha megvan, add hozzá a spenótot, a fokhagymát, a parmezánt és a trappista sajtot.
- Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra.
- Fogj egy tepsit, majd béleld ki sütőpapírral.
- Kend a masszát egyenletesen a sütőpapírra, nagyjából szabályos téglalap legyen, majd tedd az előmelegített sütőbe 10 percre.
- Ha megsült, vedd ki és hagyd hűlni kb. 10 percig.
- Fordítsd rá egy tálcára, és óvatosan húzd le a sütőpapírt.
- Végül kend meg ricottával, a tetejére mehet a sonka.
- Óvatosan tekerd fel a téglalap rövidebb oldalától indítva, majd szeleteld fel kb. 2 cm-es darabokra.
Kipróbáltam,nagyon finom lett.