fbpx

Sült zeller

Published by ketozis.hu on

zeller csipsz

Sült zeller

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 1 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
zeller csipsz
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület5 perc
Főzés/Sütés25 perc
Összes idő30 perc
A zeller megosztó íze és viszonylag magas szénhidráttartalma ellenére is egy értékes zöldség, így alkalom adtán érdemes lehet fogyasztanod.
Most egy igazán egyszerű köret ötletet mutatunk be, ami kiválóan passzol bármilyen hús mellé.
Sütve az íze egész kellemes, a méz pedig nagyon jól kiemeli azt.
Fogyaszd mértékkel!
Tápanyag tartalom
Sült zeller
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 89.1 Kalória zsírból: 35
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 3.9g4%
Telített zsírsavak 0.6g
Nátrium 125.1mg5%
Kálium 375mg11%
Szénhidrát (bruttó) 13g43%
Rost 2.3g10%
Fehérje 1.9g1%
C-vitamin 10mg12%
Kalcium 53.8mg5%
Vas 0.9mg5%
Magnézium 25mg6%
Szénhidrát (nettó) 10.7g36%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

8 adag
100 ft/adag
89.1 kcal
Szénhidrát: 10.7 g

Hozzávalók

  • 1000 g zeller
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek méz

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Tisztítsd meg a zellert a külső, kemény rétegtől.
    hámozott zeller
  • Vágd kisebb hasábokra, sültkrumpli alakúra, majd helyezd őket egy nagyobb tepsibe, sütőpapírra.
    Locsold rá egyenletesen az olívaolajat, sózd meg ízlés szerint majd forgasd át kézzel.
    zeller sütőpapíron
  • Süsd amég barna foltos nem lesz, kb. 20 percig.
    sültzeller
  • Amint kész, szedd egy tálaló edénybe, locsold rá még forrón a mézet, forgasd át mégegyszer és már fogyaszthatod is!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x