Szárzeller krémleves

Szárzeller krémleves
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Ez a krémes finomság most nem a zeller gumójából, hanem annak szárából készült.Roppanós, friss és üde ízekben gazdag.A tejszínes ízt és állagot kesudió használatával értük el, ha szeretnéd, nyugodtan használj helyette (vagy akár mellette) tejszínt!
Tápanyag tartalom
Szárzeller krémleves
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 235.4
Kalória zsírból: 164
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 18.2g20%
Telített zsírsavak 3g
Nátrium 106.3mg5%
Kálium 540.9mg15%
Szénhidrát (bruttó) 14.8g49%
Rost 3.4g14%
Fehérje 5.9g5%
A-vitamin 561.3NE11%
C-vitamin 8.3mg10%
Kalcium 72.9mg7%
Vas 2.1mg12%
Magnézium 91.1mg23%
Szénhidrát (nettó) 11.4g38%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
235.4 kcal
Szénhidrát: 11.4 g
Hozzávalók
- 500 g szárzeller
- 100 g kesudió
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 1 ek petrezselyem
- só
- bors
Eszközök
- Botmixer
Elkészítés
- Mosd meg és vágd apró darabokra a szárzellert.
- Pucold meg és szintén vágd apróra a hagymát, majd pirítsd meg közepes lángon egy kis olívaolajon.
- Add hozzá a zellert, majd ízesítsd citromlével, sóval, borssal és törd rá a fokhagymát is. Párold kb. 10 percig.
- Adj hozzá kb. 6 dl vizet, a kesudiót és a petrezselymet. Főzd további kb. 15 percig.
- Ha úgy érzed, hogy nagyjából megfőtt, egy botmixer segítségével pépesítsd, majd tedd vissza a tűzre. Forrald fel ismét és ha az ízek is rendben vannak, már tálalhatod is (például egy kevés parmezánnal).