Székelykáposzta

Székelykáposzta
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Egy igazán finom, gyorsan elkészíthető székelykáposzta recept.Tejföllel egy krémes, akár hidegen is fogyasztható ételt kapsz.Lapocka helyett használhatsz sertéscombot is!
Tápanyag tartalom
Székelykáposzta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 557.4
Kalória zsírból: 384
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 42.7g46%
Telített zsírsavak 18.8g
Nátrium 1039.8mg45%
Kálium 978.8mg28%
Szénhidrát (bruttó) 14.4g48%
Rost 5.6g23%
Fehérje 30.1g24%
A-vitamin 1805.9NE36%
C-vitamin 97.6mg118%
D-vitamin 0.9µg6%
Kalcium 140mg14%
Vas 4mg22%
Magnézium 67.2mg17%
Szénhidrát (nettó) 8.8g29%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
557.4 kcal
Szénhidrát: 8.8 g
Hozzávalók
- 800 g savanyú káposzta
- 700 g sertéslapocka
- 150 g szalonna
- 2 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl (elhagyható)
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés
- Vágd kockákra a szalonnát és egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben közepes lángon süsd zsírjára.
- Aprítsd fel a vöröshagymát és süsd üvegesre a szalonna zsírján. Ha kész, vedd le a tűzről, törd hozzá a fokhagymát, majd szórd meg a pirospaprikával. Adj hozzá fél deciliter vizet, jól keverd el és tedd vissza a tűzre.
- Közben vágd apró darabokra a paprikát és a paradicsomot, majd ha a hagyma ismét zsírjára pirult, add hozzá őket. Ismét jól keverd el és adj hozzá egy kevés vizet. Főzd 10-15 percig, ha van, akkor fedő alatt.
- Add hozzá a felkockázott húst, ízesítsd sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd főzd további 15 percig.
- A káposztáról öntsd le a levét és ha túl savanyúnak találod, mosd át hideg vízzel. Tedd az edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd kb. 30 percig, lehetőleg fedő alatt. A vége felé érdemes megkóstolni, ha kell előbb elzárni, tovább főzni, vagy még fűszerezni.
- Amikor már úgy érzed, hogy elég puha a káposzta és a fűszerezés is megfelelő, öntsd hozzá a tejfölt, jól keverd össze és még engedd 3-4 percig főni.
Bizosan nem vagyok elég figyelmes, de nem találom az elmetett receptjeimet. Hol található a recepttáram? Köszönöm a segítéget: Blanka
Most kezdek az oldallal ismerkedni, a fényképemet nem sikerült feltölteni.