fbpx

Székelykáposzta

Published by ketozis.hu on

Székelykáposzta

Székelykáposzta

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 7 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Székelykáposzta
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület20 perc
Főzés/Sütés1 óra 30 perc
Összes idő1 óra 50 perc
Egy igazán finom, gyorsan elkészíthető székelykáposzta recept.
Tejföllel egy krémes, akár hidegen is fogyasztható ételt kapsz.
Lapocka helyett használhatsz sertéscombot is!
Tápanyag tartalom
Székelykáposzta
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 557.4 Kalória zsírból: 384
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 42.7g46%
Telített zsírsavak 18.8g
Nátrium 1039.8mg45%
Kálium 978.8mg28%
Szénhidrát (bruttó) 14.4g48%
Rost 5.6g23%
Fehérje 30.1g24%
A-vitamin 1805.9NE36%
C-vitamin 97.6mg118%
D-vitamin 0.9µg6%
Kalcium 140mg14%
Vas 4mg22%
Magnézium 67.2mg17%
Szénhidrát (nettó) 8.8g29%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
350 ft/adag
557.4 kcal
Szénhidrát: 8.8 g

Hozzávalók

  • 800 g savanyú káposzta
  • 700 g sertéslapocka
  • 150 g szalonna
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl (elhagyható)
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • bors

Elkészítés

  • Vágd kockákra a szalonnát és egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben közepes lángon süsd zsírjára.
    szalonna pirítás
  • Aprítsd fel a vöröshagymát és süsd üvegesre a szalonna zsírján. Ha kész, vedd le a tűzről, törd hozzá a fokhagymát, majd szórd meg a pirospaprikával. Adj hozzá fél deciliter vizet, jól keverd el és tedd vissza a tűzre.
    hagyma vizzel
  • Közben vágd apró darabokra a paprikát és a paradicsomot, majd ha a hagyma ismét zsírjára pirult, add hozzá őket. Ismét jól keverd el és adj hozzá egy kevés vizet. Főzd 10-15 percig, ha van, akkor fedő alatt.
    hagyma zöldségekkel
  • Add hozzá a felkockázott húst, ízesítsd sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd főzd további 15 percig.
    zöldégek lapockával
  • A káposztáról öntsd le a levét és ha túl savanyúnak találod, mosd át hideg vízzel. Tedd az edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd kb. 30 percig, lehetőleg fedő alatt. A vége felé érdemes megkóstolni, ha kell előbb elzárni, tovább főzni, vagy még fűszerezni.
    káposzta hozzáadva
  • Amikor már úgy érzed, hogy elég puha a káposzta és a fűszerezés is megfelelő, öntsd hozzá a tejfölt, jól keverd össze és még engedd 3-4 percig főni.
    tejföl hozzáadva
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Galambosné Varjú Blanka
Galambosné Varjú Blanka
4 hónapja

5 stars
Bizosan nem vagyok elég figyelmes, de nem találom az elmetett receptjeimet. Hol található a recepttáram? Köszönöm a segítéget: Blanka
Most kezdek az oldallal ismerkedni, a fényképemet nem sikerült feltölteni.

Szűcs Gergő
Válasz  Galambosné Varjú Blanka
4 hónapja

Szia! Valóban az oldal átrendezése óta nem a leglogikusabb helyen, a Saját Étrendek között találod az alap gyűjteményben (a legelső).

Galambosné Varjú Blanka
Galambosné Varjú Blanka
Válasz  Szűcs Gergő
4 hónapja

Köszönöm a gyors választ

3
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x