fbpx

Tex-Mex marha ragu

Published by ketozis.hu on

marha tex-mex ragu

Tex-Mex marha ragu

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 7 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
marha tex-mex ragu
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés40 perc
Összes idő50 perc
Ez a gyorsan elkészíthető étel a Tex-Mex (Texasi-Mexikói) ízvilágot hozza el nekünk a ketogén diétába.
A jó minőségű, friss, darált marhahús az étel lelke, amit a fűszerek és a jalapeno paprika koronáz meg.
Tálaláshoz frissen aprított újhagymát és egy kevés tejfölt ajánlunk!
Tápanyag tartalom
Tex-Mex marha ragu
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 864.9 Kalória zsírból: 644
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 71.5g78%
Telített zsírsavak 34.1g
Nátrium 938mg41%
Kálium 872.5mg25%
Szénhidrát (bruttó) 7.1g24%
Rost 1.3g5%
Fehérje 47.6g37%
A-vitamin 1354.7NE27%
C-vitamin 21.1mg26%
D-vitamin 0.8µg5%
Kalcium 361.6mg36%
Vas 5.2mg29%
Magnézium 60.7mg15%
Szénhidrát (nettó) 5.8g19%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
864.9 kcal
Szénhidrát: 5.8 g

Hozzávalók

Marha ragu
  • 800 g marhahús (darált)
  • 200 g paradicsompüré (cukrozatlan)
  • 200 g sajt (reszelve, pl. gouda, cheddar)
  • 50 g jalapeno
  • 50 g vaj
  • 2 db koktél paradicsom (elhagyható)
  • 2 dl tejföl (legalább 20%-os)
  • 1 db újhagyma
  • bors
Tex-mex fűszer keverék (ha nem szeretnél boltit használni)
  • 1 ek chili (pl. chipotle)
  • 1 ek (pl. himalája)
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk oregánó
  • 1/2 tk bors
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

  • Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben.
    vaj olvasztása
  • Pirítsd meg rajta a marhát, amég teljesen ki nem fehéredik.
    hús hozzáadása
  • Add hozzá az apróra vágott jalapeno paprikát és a fűszereket (használhatsz bolti Tex-Mex keveréket is, vagy a fent leírtakat).
    hús fűszerezése
  • Jól keverd el, majd add hozzá a paradicsomot is. Forgasd át ismét, főzd még 1-2 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.
    paradicsom hozzáadása
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • Kenj ki egy megfelelő méretű tepsit vagy sütőformát zsírral.
    tepsi kikenése
  • Tedd a hús felét a tepsibe, majd add hozzá a paprika és a sajt felét is.
    Ha szeretnéd, vágj 4 felé egy koktél paradicsomot és add hozzá azt is.
    első réteg hús
  • Add hozzá a többi húst, illetve a maradék paprikát és paradicsomot is.
    második réteg hús
  • Szórd meg a tetejét sajttal.
    sajt szórás
  • Süsd 15-20 perc alatt aranybarnára.
    megsült hús
  • Vágd fel a hagymát, add a tejfölhöz és tegyél egy kanállal a tetejére tálaláskor.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Anita Lakatos
Anita Lakatos
1 éve

Azt mondta a drága párom, hogy ez volt eddig a legfinomabb étel amit valaha készítettem. ☺ Nagyon jó a fűszerek összeállítása is, nagyon köszi! ☺

Szűcs Gergő
Válasz  Anita Lakatos
1 éve

Köszönjük a visszajelzést, egészségetekre! 🙂

Mészáros Dániel
Mészáros Dániel
28 napja

5 stars
Legeslegjobb ételetek!

3
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x