Tex-Mex marha ragu

Tex-Mex marha ragu
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Ez a gyorsan elkészíthető étel a Tex-Mex (Texasi-Mexikói) ízvilágot hozza el nekünk a ketogén diétába.A jó minőségű, friss, darált marhahús az étel lelke, amit a fűszerek és a jalapeno paprika koronáz meg.Tálaláshoz frissen aprított újhagymát és egy kevés tejfölt ajánlunk!
Tápanyag tartalom
Tex-Mex marha ragu
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 864.9
Kalória zsírból: 644
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 71.5g78%
Telített zsírsavak 34.1g
Nátrium 938mg41%
Kálium 872.5mg25%
Szénhidrát (bruttó) 7.1g24%
Rost 1.3g5%
Fehérje 47.6g37%
A-vitamin 1354.7NE27%
C-vitamin 21.1mg26%
D-vitamin 0.8µg5%
Kalcium 361.6mg36%
Vas 5.2mg29%
Magnézium 60.7mg15%
Szénhidrát (nettó) 5.8g19%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
864.9 kcal
Szénhidrát: 5.8 g
Hozzávalók
Marha ragu
- 800 g marhahús (darált)
- 200 g paradicsompüré (cukrozatlan)
- 200 g sajt (reszelve, pl. gouda, cheddar)
- 50 g jalapeno
- 50 g vaj
- 2 db koktél paradicsom (elhagyható)
- 2 dl tejföl (legalább 20%-os)
- 1 db újhagyma
- só
- bors
Tex-mex fűszer keverék (ha nem szeretnél boltit használni)
- 1 ek chili (pl. chipotle)
- 1 ek só (pl. himalája)
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- 1/2 tk bors
- 1 csipet fahéj
Elkészítés
- Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben.
- Pirítsd meg rajta a marhát, amég teljesen ki nem fehéredik.
- Add hozzá az apróra vágott jalapeno paprikát és a fűszereket (használhatsz bolti Tex-Mex keveréket is, vagy a fent leírtakat).
- Jól keverd el, majd add hozzá a paradicsomot is. Forgasd át ismét, főzd még 1-2 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Kenj ki egy megfelelő méretű tepsit vagy sütőformát zsírral.
- Tedd a hús felét a tepsibe, majd add hozzá a paprika és a sajt felét is.Ha szeretnéd, vágj 4 felé egy koktél paradicsomot és add hozzá azt is.
- Add hozzá a többi húst, illetve a maradék paprikát és paradicsomot is.
- Szórd meg a tetejét sajttal.
- Süsd 15-20 perc alatt aranybarnára.
- Vágd fel a hagymát, add a tejfölhöz és tegyél egy kanállal a tetejére tálaláskor.
Azt mondta a drága párom, hogy ez volt eddig a legfinomabb étel amit valaha készítettem. ☺ Nagyon jó a fűszerek összeállítása is, nagyon köszi! ☺