Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Egy isteni, májjal töltött csirkecomb receptet hoztunk el nektek!Természetesen pékárú nélkül készült, helyette viszont van benne gomba és bacon is.Mint mindig, most is nyugodtan kísérletezz további hozzávalókkal is!
Tápanyag tartalom
Töltött csirkecomb
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 664.4
Kalória zsírból: 427
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 47.4g52%
Telített zsírsavak 13.1g
Nátrium 286.3mg12%
Kálium 827.3mg24%
Szénhidrát (bruttó) 5.6g19%
Rost 1.9g8%
Fehérje 51.8g41%
A-vitamin 5734NE115%
C-vitamin 11.2mg14%
D-vitamin 0.4µg3%
Kalcium 27.8mg3%
Vas 6.5mg36%
Magnézium 64.2mg16%
Szénhidrát (nettó) 3.7g12%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
664.4 kcal
Szénhidrát: 3.7 g
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb (egész)
- 300 g csirkemáj
- 300 g gomba
- 50 g szalonna
- 50 g bacon
- 1 ek útifű maghéj (sűrítéshez)
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Vágd apró kockákra a gombát, a vöröshagymát, a bacont és a szalonnát. Tisztítsd meg a csirkemájat és azt is vágd kisebb darabokra.
- Fogj egy tapadásmentes serpenyőt és pirítsd meg a szalonnát, majd add hozzá a bacont.
- Add hozzá a hagymát, és párold üvegesre.
- Vedd nagyobbra a lángot, add hozzá a gombát és pirítsd meg azt is.
- Ha a gomba is megpirult, jöhet a máj is, pirítsd amég teljesen meg nem barnul.
- Amint készen van, sózd és borsozd ízlés szerint, majd forgasd át mégegyszer.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra,
- Öntsd át egy keverő tálba és engedd hűlni pár percig a tölteléket, közben tisztítsd meg, töröld szárazra és ízesítsd kedved szerint a csirkecombokat.
- A kezed segítségével jól morzsold és keverd össze a tölteléknek valót. Szükség esetén útifű maghéjjal sűrítheted.
- Óvatosan töltsd meg a csirkecombok bőr alatti részét a töltetékkel, tedd őket egy nagyobb, kizsírozott tepsibe, önts alájuk fél deciliter vizet, majd fedd le alufóliával.Süsd 90 percig, majd távolítsd el az alufóliát és tedd be további 10-15 percre, ha lehet grill fokozaton, hogy szépen megpiruljon a külseje.
Megcsináltam és nagyon nagyon finom lett! Felkerül a repertoárunkra! Köszönöm a receptet!