fbpx

Töltött csirkecomb

Published by ketozis.hu on

töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 8 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
töltött csirkecomb
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés1 óra 50 perc
Összes idő2 óra 5 perc
Egy isteni, májjal töltött csirkecomb receptet hoztunk el nektek!
Természetesen pékárú nélkül készült, helyette viszont van benne gomba és bacon is.
Mint mindig, most is nyugodtan kísérletezz további hozzávalókkal is!
Tápanyag tartalom
Töltött csirkecomb
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 664.4 Kalória zsírból: 427
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 47.4g52%
Telített zsírsavak 13.1g
Nátrium 286.3mg12%
Kálium 827.3mg24%
Szénhidrát (bruttó) 5.6g19%
Rost 1.9g8%
Fehérje 51.8g41%
A-vitamin 5734NE115%
C-vitamin 11.2mg14%
D-vitamin 0.4µg3%
Kalcium 27.8mg3%
Vas 6.5mg36%
Magnézium 64.2mg16%
Szénhidrát (nettó) 3.7g12%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
300 ft/adag
664.4 kcal
Szénhidrát: 3.7 g

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb (egész)
  • 300 g csirkemáj
  • 300 g gomba
  • 50 g szalonna
  • 50 g bacon
  • 1 ek útifű maghéj (sűrítéshez)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

Elkészítés

  • Vágd apró kockákra a gombát, a vöröshagymát, a bacont és a szalonnát. Tisztítsd meg a csirkemájat és azt is vágd kisebb darabokra.
    bacon és hagyma
  • Fogj egy tapadásmentes serpenyőt és pirítsd meg a szalonnát, majd add hozzá a bacont.
    bacon pirítása
  • Add hozzá a hagymát, és párold üvegesre.
    hagyma pirítása
  • Vedd nagyobbra a lángot, add hozzá a gombát és pirítsd meg azt is.
    gomba pirítása
  • Ha a gomba is megpirult, jöhet a máj is, pirítsd amég teljesen meg nem barnul.
    máj hozzáadása
  • Amint készen van, sózd és borsozd ízlés szerint, majd forgasd át mégegyszer.
    fűszerezés
  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra,
  • Öntsd át egy keverő tálba és engedd hűlni pár percig a tölteléket, közben tisztítsd meg, töröld szárazra és ízesítsd kedved szerint a csirkecombokat.
    csirkecomb fűszerezve
  • A kezed segítségével jól morzsold és keverd össze a tölteléknek valót. Szükség esetén útifű maghéjjal sűrítheted.
    töltelék összegyúrva
  • Óvatosan töltsd meg a csirkecombok bőr alatti részét a töltetékkel, tedd őket egy nagyobb, kizsírozott tepsibe, önts alájuk fél deciliter vizet, majd fedd le alufóliával.
    Süsd 90 percig, majd távolítsd el az alufóliát és tedd be további 10-15 percre, ha lehet grill fokozaton, hogy szépen megpiruljon a külseje.
    csirkecomb megsült
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

1 Komment
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Szilvia Tamás
Szilvia Tamás
3 hónapja

5 stars
Megcsináltam és nagyon nagyon finom lett! Felkerül a repertoárunkra! Köszönöm a receptet!

1
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x