fbpx

Tonhal steak

Published by ketozis.hu on

tonhal steak

Tonhal steak

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 2 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
tonhal steak
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület3 perc
Főzés/Sütés4 perc
Összes idő7 perc
A halak fogyasztása kiemelten fontos, nem csak a keto során, hiszen rengeteg jó minőségű Omega-3 és fehérje található bennük.
A recept legfontosabb része a kiváló alapanyag, hiszen a steak készítés során a hal nem sül át teljesen!
Mellé egy könnyed köretet ajánlunk, például brokkoli kroketteket!
Tápanyag tartalom
Tonhal steak
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 297.7 Kalória zsírból: 89
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 9.9g11%
Telített zsírsavak 2.5g
Nátrium 78.9mg3%
Kálium 504mg14%
Szénhidrát (bruttó) 2.7g9%
Rost 0.5g2%
Fehérje 47g37%
A-vitamin 4366NE87%
C-vitamin 10.5mg13%
D-vitamin 11.4µg76%
Kalcium 16mg2%
Vas 2mg11%
Magnézium 100mg25%
Szénhidrát (nettó) 2.2g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

1 adag
700 ft/adag
297.7 kcal
Szénhidrát: 2.2 g

Hozzávalók

  • 200 g tonhal steak (friss, jó minőségű)
  • 1 db citromkarika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

  • Vágj egy szelet friss citromkarikát és pucolj meg egy gerezd fokhagymát.
    A tonhalból kb. 1-1.5 ujjnyi vastag szeleteket vágj. Mosd meg a halat majd töröld szárazra egy papírtörlővel.
    hozzávalók
  • Ízlés szerint sózd, borsozd (közvetlenül a sütés előtt, ne pácold) minden oldalát.
    Tipp: A sót és a borsot darálhatod a vágódeszkára is, majd forgasd bele a halat.
    fűszerezés
  • Öntsd egy kevés olívaolajat a halra és dörzsöld bele mindkét oldalán a fűszerekkel együtt.
    olajozás
  • Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt magas lángon.
    Ha már forró, önts bele egy kevés olívaolajat, dobd bele a fokhagymát és a tűzről levéve forgasd meg az edényben kb. 15 másodpercig (akkor jó, ha folyamatosan serceg az olajban a hagyma).
    olívaolaj és fokhagyma hevítése
  • Tedd vissza a sütőlapra a serpenyőt és mehet is bele a hal.
    Sütés közben nagyon jól látszik, ahogy a hő átjárja a húst.
    Ízlés szerint süsd az egyik oldalán, amég eléri a kellő fehéredést az alja (azonban ne feledd, a közepén kevésbé sül a hús, mint a szélein).
    hús sütése
  • Kb. 90-120 másodperc után fordítsd meg a halat és süsd a másik oldalát is ugyanennyi ideig.
    hús fordítása
  • Ha készen van, vedd ki a halat a serpenyőből és ismét kenj rá egy kevés olívaolajat (ezt magába szívja és kevésbé lesz száraz).
    Ezután facsard rá a friss citromlevet is és óvatosan dörzsöld bele.
    Tálald azonnal, frissen!
    elkészült hal
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x