Tonhal steak

Tonhal steak
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A halak fogyasztása kiemelten fontos, nem csak a keto során, hiszen rengeteg jó minőségű Omega-3 és fehérje található bennük.A recept legfontosabb része a kiváló alapanyag, hiszen a steak készítés során a hal nem sül át teljesen!Mellé egy könnyed köretet ajánlunk, például brokkoli kroketteket!
Tápanyag tartalom
Tonhal steak
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 297.7
Kalória zsírból: 89
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 9.9g11%
Telített zsírsavak 2.5g
Nátrium 78.9mg3%
Kálium 504mg14%
Szénhidrát (bruttó) 2.7g9%
Rost 0.5g2%
Fehérje 47g37%
A-vitamin 4366NE87%
C-vitamin 10.5mg13%
D-vitamin 11.4µg76%
Kalcium 16mg2%
Vas 2mg11%
Magnézium 100mg25%
Szénhidrát (nettó) 2.2g7%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
297.7 kcal
Szénhidrát: 2.2 g
Hozzávalók
- 200 g tonhal steak (friss, jó minőségű)
- 1 db citromkarika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
- Vágj egy szelet friss citromkarikát és pucolj meg egy gerezd fokhagymát.A tonhalból kb. 1-1.5 ujjnyi vastag szeleteket vágj. Mosd meg a halat majd töröld szárazra egy papírtörlővel.
- Ízlés szerint sózd, borsozd (közvetlenül a sütés előtt, ne pácold) minden oldalát.Tipp: A sót és a borsot darálhatod a vágódeszkára is, majd forgasd bele a halat.
- Öntsd egy kevés olívaolajat a halra és dörzsöld bele mindkét oldalán a fűszerekkel együtt.
- Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt magas lángon.Ha már forró, önts bele egy kevés olívaolajat, dobd bele a fokhagymát és a tűzről levéve forgasd meg az edényben kb. 15 másodpercig (akkor jó, ha folyamatosan serceg az olajban a hagyma).
- Tedd vissza a sütőlapra a serpenyőt és mehet is bele a hal.Sütés közben nagyon jól látszik, ahogy a hő átjárja a húst. Ízlés szerint süsd az egyik oldalán, amég eléri a kellő fehéredést az alja (azonban ne feledd, a közepén kevésbé sül a hús, mint a szélein).
- Kb. 90-120 másodperc után fordítsd meg a halat és süsd a másik oldalát is ugyanennyi ideig.
- Ha készen van, vedd ki a halat a serpenyőből és ismét kenj rá egy kevés olívaolajat (ezt magába szívja és kevésbé lesz száraz). Ezután facsard rá a friss citromlevet is és óvatosan dörzsöld bele.Tálald azonnal, frissen!