Tonhalkrém

Tonhalkrém
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Halkrémet szinte bármilyen konzervhalból gyorsan készíthetsz.A mi kedvencünk a tonhalból készült, lágy, majonézes változat. Fogyaszthatod köretként, abonettre kenve, vagy zöldségekhez mártogatósként is!
Tápanyag tartalom
Tonhalkrém
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 180
Kalória zsírból: 102
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 11.3g12%
Telített zsírsavak 1.8g
Nátrium 320mg14%
Kálium 192.3mg5%
Szénhidrát (bruttó) 3g10%
Rost 0.5g2%
Fehérje 17.1g13%
A-vitamin 48.5NE1%
C-vitamin 3.5mg4%
D-vitamin 1µg7%
Kalcium 20.8mg2%
Vas 1.4mg8%
Magnézium 22.3mg6%
Szénhidrát (nettó) 2.5g8%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
180 kcal
Szénhidrát: 2.5 g
Hozzávalók
- 1 db tonhal konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk mustár
- 4 ek majonéz
- 1 ek citromlé
- só
- bors
Elkészítés
- Törd össze villával a halkonzervet egy közepes méretű tálban.
- Aprítsd fel a hagymát apró darabokra és a mustárral, majonézzel, citromlével együtt add hozzá a halhoz,
- Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Keverd össze alaposan a krémet, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Tedd a hűtőbe legalább 1 órára fogyasztás előtt.
Nagyon finom, de az 1 fej vöröshagyma túl sok bele, negyeddel bőven elég.