fbpx

Túrógombóc

Published by Szűcs Gergő on

Túrógombóc

Túrógombóc

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 24 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Túrógombóc
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület10 perc
Főzés/Sütés15 perc
Összes idő25 perc
Ha nem gond számodra a tejtermékek fogyasztása, akkor végre a túrógombócot is tökéletes formában fogyaszthatod a keto alatt is!
Az útifű maghéj kiválóan helyettesíti a zsemlemorzsát!
Tápanyag tartalom
Túrógombóc
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 380.5 Kalória zsírból: 231
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 25.7g28%
Telített zsírsavak 14.4g
Nátrium 546.2mg24%
Kálium 266.1mg8%
Szénhidrát (bruttó) 20.5g68%
Rost 12.3g51%
Fehérje 18.2g14%
A-vitamin 761NE15%
C-vitamin 0.7mg1%
D-vitamin 0.9µg6%
Kalcium 198.6mg20%
Vas 0.6mg3%
Magnézium 20.1mg5%
Szénhidrát (nettó) 8.2g27%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
200 ft/adag
380.5 kcal
Szénhidrát: 8.2 g

Hozzávalók

Töltelék
  • 500 g túró (zsíros)
  • 300 ml tejföl (legalább 20%-os)
  • 2 ek útifű maghéj
  • 2 db tojás
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • vanília kivonat (elhagyható)
  • (csak egy csipet)
Panír
  • 5 ek útifű maghéj
  • 1 ek kókuszzsír (a pirításhoz)

Elkészítés

  • Öntsd össze a túrót a töltelék többi hozzávalójával (útifű maghéjból 2 ek).
    Közben tegyél fel egy közepes lábasban vizet forrni.
    hozzávalók összeöntve
  • Keverd el alaposan a túrós tölteléket, szükség esetén használd a kezed is.
    túró elkeverve
  • Adj a tejfölhöz ízlés szerint édesítőszert és vanília kivonatot, jól keverd el.
    Tipp: Ha úgy érzed nem elég folyós, akkor adj hozzá egy kevés vizet is.
    tejföl ízesítve
  • Melegítsd meg a kókuszzsírt egy serpenyőben és pirítsd meg rajta az útifű maghéjat.
    utifű pirul
  • Közben formázz gombócokat a túrós masszából és tedd őket a forrásban lévő vízbe.
    utifű kész
  • Miután feljönnek a víz tetejére, főzd őket további 2-3 percig, majd szedd ki őket a megpirult útifűmaghéjba és jól forgasd át.
    Fogyaszthatod rögtön melegen, de másnap hidegen még finomabb.
    túrógombóc fő
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Magdolna Bába
Magdolna Bába
1 éve

Kipróbáltam!
Ezt sem tudtam megcsinálni jól 🙂 Finom lett, csak kemény… kezdek 28 éves háziasszonyi tapasztalataimban csalódni 🙂

Mariann Mokos
Mariann Mokos
Válasz  Magdolna Bába
11 hónapja

Egy gondolatnyi szódabikarbóna lazit rajta. De tényleg csak naaagyon kicsi. 🙂

Magdolna Bába
Magdolna Bába
Válasz  Mariann Mokos
11 hónapja

Köszönöm, ki fogom próbálni 🙂

Rozália Zainkó
Rozália Zainkó
4 hónapja

5 stars
Kipróbáltan. Azóta csak ezt készítem Kisfiam imádja ha kérdezem tőle mit fözzek rögtön mondja hogy túró gombócot.

Hajnalka Szabo
Hajnalka Szabo
4 hónapja

A tejfölt a túróhoz kell keverni? Nekem lágy lett, de most olvastam újra és nem tudom, hogy véletlenül íródott a tejföl a töltelékhez v tényleg kell tejföl a turohoz?

Anita Perge
Anita Perge
4 hónapja

A tejfölt, ha össze melegítem egy kis vajjal az még nem változtat az értékeken, ugye?

Andrea Kosztiné Machnitz
Andrea Kosztiné Machnitz
1 hónapja

Kipróbáltam, nagyon finom lett!

8
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x