Vajban sült lazacfilé

Vajban sült lazacfilé
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Az omega-3 zsírsav rendkívül fontos szervezetünk számára!Ha hetente legalább 2 alkalommal fogyasztasz halat, már azzal megfelelő védelmet biztosítasz a magas vérnyomás, illetve a szív- és keringési problémákkal szemben.A lazacból készült ételekkel tud hozzájutni egy átlagos felnőtt a legtöbb omega-3 zsírsavhoz, hiszen egy 10 dkg-os szelet legalább 1 grammot tartalmaz.Ez a gyorsan elkészíthető, vajban sült lazac recept biztosan elfogja nyerni a tetszésed!
Tápanyag tartalom
Vajban sült lazacfilé
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 266.5
Kalória zsírból: 138
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 15.3g17%
Telített zsírsavak 5.1g
Nátrium 116.9mg5%
Kálium 735mg21%
Szénhidrát (bruttó) 0.8g3%
Rost 0.3g1%
Fehérje 29.9g24%
A-vitamin 237.4NE5%
C-vitamin 4.8mg6%
D-vitamin 0.1µg1%
Kalcium 18mg2%
Vas 1.2mg7%
Magnézium 43.5mg11%
Szénhidrát (nettó) 0.5g2%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
266.5 kcal
Szénhidrát: 0.5 g
Hozzávalók
- 300 g lazacfilé
- 30 g vaj (a sütéshez)
- 1 db citromkarika
- 1 kk oregánó
- só
- bors
Elkészítés
- Tisztítsd meg a lazacfilét. Ha nagyobb darabot vásároltál a maradékot fagyaszd le vagy tedd a hűtőbe és másnap készítsd el frissen.
- Vágj két nagyobb szeletet a lazacból, majd fűszerezd sóval, borssal, és egy kis oregánóval.
- Rakj a serpenyőbe egy evőkanál vajat és olvaszd fel.
- Süsd a halat oldalanként 5-5 percig készre, majd helyezd rá a citromkarikát.